banner564

İlginç bir hikaye

Narkotik şubeye davet edilen Salih Galata ile Şefik Ormancıoğlu, Karpaz’da balık avlarken bulduklarını iddia ettikleri 5 kilo uyuşturucunun yerini hemen söyledi 

İlginç bir hikaye
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

İskele’ye bağlı Ötüken’de, önceki gün 4 kilo 850 gram uyuşturucu maddenin ele geçirildiği operasyon ile ilgili detaylar ortaya çıktı. Mahkemeye şahadet veren polis memuru, aldıkları bilgiyi değerlendirerek, önce zanlı Salih Galata’yı, ardından zanlı  Şefik Ormancıoğlu’nu Narkotik Şube’ye davet ederek aleyhlerindeki ithamı duyurduklarını, her iki zanlının da ithamların ardından hemen suçlarını kabul ederek uyuşturucu maddelerin yerini kendilerine gösterdiğini aktardı.

Zanlılar polise çağrıldı
Narkotik Şube’de görevli polis memuru Gökhan Yıldırım, 27 Mayıs 2019 tarihinde saat 11.00 sıralarında, aldıkları bir bilgi doğrultusunda, mahkeme huzurundaki zanlıların tasarrufunda uyuşturucu madde olduğunu ve satmak amacı ile müşteri aradıklarını öğrendiklerini söyledi. 
Zanlı Salih Galata’nın polise çağrıldığını, kendisine aleyhindeki ithamların iletildiğini aktaran Yıldırım, 12 Mayıs 2019 tarihinde, Dipkarpaz’da, Zafer Burnu mevkiinde balık avladığı esnada, kayalıklar arasında uyuşturucu maddeyi mavi bir kova içerisinde gördüğünü, ilk etapta almayarak eve geri döndüğünü, ancak aynı günün akşamı konu yere giderek,  10 parça kalıp halinde olan, uyuşturucu maddeyi alarak tasarrufuna geçirdiğini kendilerine itiraf ettiğini aktardı. 
Biraz bekledi ve Şefik’i aradı
Zanlının itiraflarına devam ettiğini anlatan Yıldırım, zanlının, konu uyuşturucu maddeleri bulmasından 2 gün sonra zanlı 2 Şefik Ormancıoğlu ile irtibata geçtiğini ve zanlının, ikametgahına gelmesinin ardından konu uyuşturucu maddeleri kağıt havlulara sararak zanlı 2 Şefik Ormancıoğlu’nun aracına yerleştirdikten sonra, bir inşaatın avlusuna götürerek gömdüklerini itiraf ettiğini aktardı. Konu yere gidilerek arama yapıldığını aktaran Yıldırım, 10 kalıp halinde toplam ağırlığı 2 kilo 300 gram olan “hintkeneviri” türü uyuşturucu madde ele geçirdiklerini söyledi.
Şefik daha fazla mal vardı dedi
Zanlı 2 Şefik Ormancıoğlu’nun da aynı gün İskele Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi’ne çağrıldığını ve aleyhindeki ithamların kendisine bildirildiğini aktaran Yıldırım, zanlının, aynı itiraflarda bulunduğunu, ancak farklı olarak, “10 paketten daha fazla uyuşturucu madde vardı” dediğini ifade etti, zanlı 2 Şefik Ormancıoğlu’nun ifadesi doğrultusunda, her iki zanlının evinde arama yaptıklarını kaydeden Yıldırım, Ormancıoğlu’nun ikametgahında 1 kilo 150 gram, Galata’nın ikametgahında ise 250 gram uyuşturucu madde ele geçirildiğini söyledi. Uyuşturucu maddenin bulunduğu bölgede de arama gerçekleştirdiklerini ve 1 kilo 150 gram ağırlığında uyuşturucu madde bulunduğunu aktaran Yıldırım, soruşturmanın yeni başladığını belirterek mahkemeden süre talep etti.
Zanlı avukatlarının da itirazı olmaması üzerine Yargıç Dilşah Karayel, soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlıların, 3 gün polis nezaretinde tutuklu kalmasına emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474