banner564

Çarşı bayram yaptı

Arasta’da hafta sonu bereketi yaşanırken, turistler esnafın yüzünü güldürdü

Çarşı bayram yaptı
banner598
Lefkoşa Arasta Çarşısı hafta sonu bereketi yaşadı. Ülkeye gelen yabancı turistler, hafta sonu izninde olanlar, Güney’den gelen ziyaretçiler çarşıyı doldurdu. Lokmacı Sınır Kapısı’ndaki yoğunluk gözlerden kaçmazken, havanın da yaz aylarını anımsatması güzel bir gün geçirilmesini sağladı. 
Özellikle Güney’den gelenler alış veriş yapmayı tercih ederken, Kuzey Kıbrıs’a tatile gelen turistlerde kafileler halinde çarşının tarihi yerlerini gezdi. Büyük Hanı, Selimiye Camisini gezen turistler fotoğraf çekmeyi de ihmal etmedi. Esnaf yoğunluktan memnun olurken, çarşıyı dolduranlar hem mağazaları hem de restoranları şenlendirdi. 

Çarşı güzelleşiyor
Güzel bir hafta sonunun geçirildiği çarşıda yapım çalışmaları da dikkati çekti. Arasta Çarşısı esnafının yılladır dört gözle beklediği ve Aralık ayında başlatılan cadde projesi tam hız devam ediyor. Asmaaltı-Arasta yayalaştırma projesi kapsamında 2 Milyon 450 bin TL tutarındaki çalışmada birçok yol parkelendirildi. İki yıl önce yayalaştırılan çarşının yollarının onarılması esnafı da sevindirdi. Esnaf, Asmaaltı ve Arasta bölgesinin iki yıl önce yayalaştırıldığını, şimdide yollar ile caddelerin parkelendirileceğini ifade ederek, bu sayede bölgenin canlanacağını, çağdaş bir görünüme kavuşacağını ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 26 Şubat 2018, 10:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473