banner564

Çatı uçtu

Gaziköy’de hayvancılıkla uğraşan Kemal Sivri’ye ait mandıra, şiddetli fırtınanın etkisiyle yerle bir oldu

Çatı uçtu
banner598
Ahmet GÜRTUĞ
Ülkemizde etkisini günden güne hissettirmeye başlayan kış mevsimi geçtiğimiz akşam şiddetli fırtınayla kırsal kesimdeki üreticileri zor durumda bıraktı. 
Başkent Lefkoşa’ya bağlı Gaziköy’de hayvancılıkla uğraşan Kemal Sivri’ye ait mandıra, geçtiğimiz akşam şiddetli fırtınanın etkisiyle yerle bir oldu. 
Mandıranın tüm direkleri ve çatısı yıkılırken, ağılda bulunan 25 hayvana bir şey olmaması yüreklere su serpti. Büyük ve küçükbaştan oluşan hayvanlar, mandıranın yıkılmasına rağmen zarar görmedi. Kemal Sivri’nin babası Hüseyin Sivri Diyalog’a yaptığı açıklamada, gündüz hayvanların sağımını gerçekleştirdiklerini ancak ertesi gün sabah 05.00’te mandıraya geldiklerinde direk ve çatının yerinde olmadığını gördüklerinde adeta şoka uğradıklarını belirtti. 
Gece boyunca şiddetli esen fırtınanın ağılda büyük zarara yol açtığını dile getiren Sivri, “Şükürler olsun hayvanlara bir şey olmadı. Sadece kolonlar ve çatı yıkıldı. En kısa zamanda halletmeye çalışacağız” ifadelerini kullandı. 

Dolu zarara yol açtı
Öte yandan Güzelyurt ve Lefke’de geçtiğimiz gün etkili olan dolu, bazı narenciye bahçelerinde ve tarlalardaki sebzelerde zarara yol açtı…
Doğancı ve Yeşilyurt’taki üreticiler özellikle king mandarin ve domatesin doludan zarar gördüğünü belirterek, Tarım Dairesi yetkililerinin bölgeyi ziyaret etmesini istedi…
Doğancı Patates Üreticileri Birliği Eski Başkanı Mehmet Bicen, dolu yağışının yarattığı zararın birkaç gün sonra daha net ortaya çıkacağını kaydetti…
Zararın özellikle narenciyede king ürünü ve domateste olduğunu söyleyen Bicen, Tarım Dairesi yetkililerinin bölgeyi ziyaret etmelerinin önemine vurgu yaptı.

Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2016, 08:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474