banner564

Çatıya çıktılar

Sıdıka Öztürk ile eski eşi Haluk Yıldırım, yıllardır yaşadıkları eve icra gelince eylem başlattı

Çatıya çıktılar
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’nın Harika Mahallesi’nde dün öğle saatlerinde hareketli anlar yaşandı. Yıllardır iki çocuğu ile birlikte ikamet ettiği eve icra emri gelen Sıdıka Öztürk, çatıya çıkarak intihara teşebbüs etti. Eski eşi Haluk Yıldırım’da çatıya çıkarak, Öztürk’e destek verdi.
Binanın yaklaşık 10 yıl önce atıl ve harabe bir vaziyette olduğunu iddia eden Sıdıka Öztürk ile Haluk Yıldırım, harabe durumdaki binayı ikametgâha çevirdiklerini ve bina sahibinden aldıklarını ileri sürdü. Bina sahibinin evi aynı anda başka bir avukata da sattığını iddia eden çift, olayın mahkemeye taşındığını ve 10 yıldır hukuk savaşı verdiklerini ifade etti.
Mahkemenin icra kararı vermesinin ardından dün evi tahliye etmeye giden icra memurlarını gören Sıdıka Öztürk, çatıya çıkarak intihara teşebbüs etti. Eski eşi Haluk Yıldırım’da çatıya çıkarak, Öztürk’e destek verdi. 

Polisler zor ikna etti
Olay yerine giden Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube ekipleri, çatıda bulunan Sıdıka Öztürk ile Haluk Yıldırım’ı ikna etmek için uzun süre çaba sarfetti.
Yüksek mahkemenin icra emrini durdurmasının ve icra memurlarının bölgeden ayrılmasının ardından Sıdıka Öztürk ve Haluk Yıldırım, polis tarafından ikna edilerek çatıdan indirildi. İkili daha sonra ifadeleri alınmak üzere Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne götürüldü.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474