banner564

Çavuşoğlu, AB’ye mesaj gönderdi

Mevlüt Çavuşoğlu, Kıbrıs sorununun çözümü konusunda KKTC'nin iradesini ortaya koyduğuna işaret etti

Çavuşoğlu, AB’ye mesaj gönderdi
banner598
Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kıbrıs sorununun çözümü konusunda KKTC'nin iradesini ortaya koyduğuna işaret etti.
Çavuşoğlu, AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu AB Komiseri Johannes Hahn ve İnsani Yardım ve Kriz Yönetiminden Sorumlu AB Komiseri Christos Stylianides ile Ankara Palas'ta ortak basın toplantısı düzenledi.
İlişkilerin her alanda ileriye gitmesi için öneriler sunduklarını ve bu çerçevede gayriresmi dış ilişkiler konseyi toplantılarına düzenli olarak davet edilme yönündeki beklentilerini aktarma fırsatı bulduklarını söyleyen Çavuşoğlu, Türkiye-AB zirvelerinin düzenlenmesini de rica ettiklerini ifade etti. Mevlüt Çavuşoğlu, "Karşılıklı üst düzey ziyaretlerin artırılması konusunda da hemfikiriz" diye konuştu.
Türkiye'nin AB ile serbest ticaret anlaşması yapmasının önem taşıdığını belirten Bakan Çavuşoğlu, Gümrük Birliği'nin düzgün işlemesinden sorumlu taraflardan birisi olarak, ABD ile AB arasındaki transatlantik ticaret yatırım ortaklığı anlaşmasına Türkiye'nin de dahil edilmesi beklentilerini bir kez daha vurguladıklarının altını çizdi.

Güncelleme Tarihi: 09 Aralık 2014, 10:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473