banner564

‘Çekilme tamamlandı’

Güvenli bölge mutabakatı kapsamında YPG'ye verilen 150 saatlik süre doldu

‘Çekilme tamamlandı’
banner598

 Suriye'nin kuzeyinde oluşturulacak güvenli bölgeden terör örgütü YPG'nin çıkması için tanınan 150 saatlik süre dün saat 18.00'de doldu. 

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "150 saatlik süre doldu, teröristlerin çekilip çekilmeyeceğini ortak devriye belirleyecek" dedi. 
Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ise YPG/PKK terör örgütünün Suriye'nin kuzeydoğusundaki güvenli bölgeden çekilmesinin takvimden önce tamamlandığını söyledi. 
Rusya Federasyonu ile varılan güvenli bölge mutabakatında geri sayım tamamlandı.
YPG'li teröristlerin Fırat’ın doğusundaki sınır hattından 30 kilometre güneye inmesini, Fırat’ın batısındaki Menbiç ve Tel Rıfat'tan ise tamamen çekilmelerini taahhüt altına alan anlaşma için 150 saat sınırı saat 18.00'de doldu. 
İletişim Başkanı Fahrettin Altun YPG'nin çekilmesi konusunda sosyal medyada açıklama yaptı. Altun,  "Rusya Federasyonu ile sağlanan mutabakat kapsamında terör örgütü PKK/YPG’ye güvenli bölgeden çekilmesi için verilen 150 saatlik süre dolmuştur. Çekilmenin gerçekleşip gerçekleşmediğini ortak devriyeler kapsamında netleştireceğiz." açıklamasında bulundu.

Rusya: Takvimden önce tamamlandı
Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, YPG/PKK terör örgütünün Suriye'nin kuzeydoğusundaki güvenli bölgeden çekilmesinin takvimden önce tamamlandığını söyledi. Şoygu, Ermenistan'ın başkenti Erivan'da yaptığı temaslar sırasında, Suriye'nin kuzeydoğusundaki durum ile ilgili açıklamalarda bulundu. YPG/PKK terör örgütünün Suriye'nin kuzeydoğusundaki güvenli bölgeden çekildiğini belirten Şoygu, "Silahlı unsurların güvenlik koridorunun oluşturulması gereken bölgeden çekilmesi, belirlenen takvimden önce tamamlandı. Rus askeri polisi ve Suriye sınır muhafızları buraya girdi." ifadelerini kullandı. 
Bu arada Ankara'ya gelen Rus heyeti ile ikinci gün çalışmaları tamamlandı. Milli Savunma Bakanlığı "Rusya Federasyonu ile 22 Ekim 2019 tarihinde Soçi’de varılan mutabakat çerçevesinde yapılacak faaliyetleri planlamak üzere Ankara’ya gelen Rus Askeri Heyeti ile ikinci gün çalışmaları tamamlandı" açıklaması yaptı.

Akar: Devriyeler başlayacak
Bu arada Beştepe'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından düzenlenen kabul törenine katılan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar önemli açıklamalarda bulundu. 
Akar, "Kısa zamanda Rusya ile ortak devriyeler başlayacak. ABD ve Rusya ile görüşmeler açık ve net ilerliyor, sorun yok, ilerliyoruz." dedi. F-35 ile ilgili oalrak da Akar, "Türkiye'nin SU-35 alacağı iddiası yalan biz F-35 ortağıyız, hakkımızı verin diyoruz" şeklinde konuştu.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473