banner564

Çekirge misali

Esat Cabbar Gözalıcı, vize borcunu ödememek için sahte kimlikle, adadan çıktı, geri geldi tekrar dönüş yaparken yakayı ele verdi

Çekirge misali
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da müşteri olarak bindiği taksi içerisinden şoförün kimlik kartını çalan ve üzerine kendi resmini yapıştırarak ülkeden çıkış yapan, yeniden adaya döndükten sonra tekrar aynı kimlik ile çıkış yapmaya çalışan Esat Cabbar Gözalıcı bu kez muhaceret görevlilerini kandıramayarak tutuklandı.
Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Mehmet Emin Doğan, zanlı Esat Cabbar Gözalıcı’nın Aralık ayı içerisinde müşteri olarak bindiği taksi içerisinden, taksi şoförü Polat Koreli’nin kimlik kartını sirkat ettiğini söyledi. 120 günlük vize borcunu ödememek için zanlının kimlik kartı üzerindeki resmi çıkararak kendi resmini yapıştırdığını ve kimliği sahtelediğini anlatan Doğan, 25 Aralık 2015 tarihinde zanlının konu kimlik kartını Ercan havalimanında ibraz ederek tedavüle sürdüğünü ve ülkeden çıkış yaptığını söyledi. 

Aynı şekilde yine çıkış yapacaktı
Zanlının 27 Aralık 2015 tarihinde yine aynı şekilde konu kimlik kartını tedavüle sürerek ülkeye giriş yaptığını belirten Doğan, 29 Aralık 2015 tarihinde aynı şekilde ülkeden çıkış yapmak isterken muhaceret görevlileri tarafından farkedilerek tutuklandığını  ifade etti.
Soruşturmanın yeni başladığını belirten Doğan, zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti. Savcı Hasan Çaltılı bu süreyi 1 gün ile sınırlandırdı. Zanlı avukatı İbrahim Demirtaş’ın da itirazı olmaması üzerine Yargıç Banu Soyer soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlının bir gün süre ile poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 31 Aralık 2015, 10:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474