banner564

Çelik kasa bulundu

Noyanlar şirketinden yaklaşık 30 bin TL nakit para çaldığı iddia edilen 4 kiş tutuklandı

Çelik kasa bulundu
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
   İskele’de Noyanlar İnşaat Şirketine ait ofis önceki gün 4 kişi tarafından soyuldu. Ofis binasının penceresini kırarak içeri giren soyguncular, içerisinde 30 bin TL nakit paranın bulunduğu çelik kasayı sirkat ederken, diğer çelik kasayı balyozla kırmaya çalışsa da başarılı olamadı. 
   Ofisten sirkat ettikleri çelik kasayı, şirkete ait araca yükleyen ve olay mahalini terk eden zanlılar, Mutluyaka yakınlarında aracı bırakarak kaçtılar. Polis; şirket aracını soygundan yaklaşık 4 saat sonra Gazimağusa bölgesinde Mutluyaka kavşağı yakınlarında atıl halde bulunurken, araştırmalarını genişleterek, Mehmet Buram, İlker Tekin, Hakan Sarı ve Raşit Altuntaş’ı gözaltına aldı. Polise ifade veren zanlılar işledikleri suçu itiraf etti.

Mahkemeye çıkarıldılar

   Polis soygun zanlılarını dün tutukluluk talebi ile İskele Kaza Mahkemesi’ne çıkardı. Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis çavuşu Nuri Diner, mahkeme huzurundaki zanlılar Mehmet Buram, İlket Tekin, Hakan Sarı ve Raşit Altuntaş’ın, 2 Şubat 2017 tarihinde sat 04.00 sıralarında, İskele’de Noyanlar İnşaat Şirketi’ne ait ofise, ofis penceresini kırarak bir cürüm işlemek kastı ile girdiklerini ve içerisinde 23 bin 800 TL 2 bin 180 Euro,  400 Dolar nakit para ile 6 adet çek defteri  bulunan çelik kasayı sirkat ettiklerini söyledi. 
   Zanlıların küçük kasa içerisinde bulunan 200 TL nakit parayı da sirkat ettiklerini aktaran Diner, ofiste bulunan diğer çelik kasanın da balyozla kırılmaya çalışıldığını ancak kasanın açılamadığını söyledi.

13 kişiden ifade alınacak

   Zanlıların sirkat ettikleri kasayı şirkete ait bir araca yükleyerek olay yerinden kaçtıklarını anlatan Diner, konu aracın Mutluyaka kavşağında bulunduğunu aktardı. Zanlıların gönüllü ifade vererek suçlarını kabul ettiğini belirten Diner, sirkat edilen kasa ve paraların şirkete ait araç içerisinde bulunduğunu ifade etti. 
   Mesele ile ilgili 13 kişinin ifadesine başvuracaklarını ve aranmakta olan emarelerin olduğunu anlatan Diner, soruşturma maksatlı zanlıların 3’er gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.
   Zanlı avukatlarının da tutukluluk talebine itirazı olmaması üzerine Yargıç Umut İnan, soruşturmanın salimen yürütülebilmesine olanak sağlamak amacı ile zanlıların 3’er gün süre ile polis nezaretinde tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2017, 09:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473