banner564

Cem Derviş Doğu 6 ay ceza aldı

Daha önce 100 TL para cezasına çarptırıldıktan 3 ay sonra aynı suçu işleyen sanık Cem Derviş Doğu’ya mahkeme bu sefer acımadı

Cem Derviş Doğu 6 ay ceza aldı
banner598
Uyuşturucu madde alma ve tasarruf suçundan daha önce yargılanan ve 100 TL para cezasına çarptırıldıktan 3 ay sonra aynı suçu işleyen sanık Cem Derviş Doğu’ya mahkeme bu sefer acımadı. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi, sanığı 1 gram 500 miligram bonzai türü uyuşturucu alma, satma ve bulundurma suçundan 6 ay hapse mahkûm ederken, sanık ile birlikte yargılanan 17 yaşındaki Şahin G’yi ise ilk kez mahkeme huzuruna çıktığı için 1 ay hapse mahkûm etti. Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’dan oluşan heyet uyuşturucu maddelerin toplum sağlığını tehdit ettiğini, genç neslin sağlığını bozduğunu belirtti. Esendağlı, sanık Doğu’nun uyuşturucu madde suçundan yargılanıp,100 TL para cezasına çarptırıldıktan sonra 3 Haziran 2014 tarihinde Lefkoşa’da bir şahıstan 50 TL karşılığında 1 gram 500 miligram uyuşturucu madde aldığını, yarım gramını içtikten sonra bir gramını daha sonra parasını almak üzere 50 TL karşılığında sanık Şahin G’ye sattığını söyledi. 

Şahin’e bir şans tanındı
Uyuşturucu maddeyi satın alan sanık Şahin G’nin 5 Haziran tarihinde şüpheli hareketler göstermesi sonucu devriye gezen polis ekipleri tarafından yakalandığını kaydeden Esendağlı, sanığın ifade vererek uyuşturucu maddeyi sanık Doğu’dan aldığını itiraf ettiğini söyledi.
Esendağlı, sanık Şahin G’nin 17 yaşında olduğunu, 2 yıldır bulduğu zaman uyuşturucu kullandığını itiraf ettiğini ancak ilk kez mahkeme huzuruna çıktığını söyledi. Esendağlı, sanık Doğu’nun ise yakalanmadan 3 ay önce benzer suçtan yargılanarak 100 TL para cezasına çarptırıldığını ancak mahkemenin verdiği fırsatı kullanmak yerine aynı suçu işlediğini ve uyuşturucu satarak bu suçun yaygınlaşmasını sağladığını söyledi. Esendağlı, bu nedenle sanıklar hakkında ayrı ayrı ceza vermeyi uygun bulduklarını, sanık Şahin G’yi 1 ay, sanık Doğu’yu ise 6 ay hapse mahkum ettiklerini açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2015, 09:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473