banner564

‘Cesur ve kararlı’

Sosyal medyanın önemli isimleri, Maraş’ın açılmasına ilişkin kararından dolayı Başbakan Ersin Tatar’ı kutladı

‘Cesur ve kararlı’
banner598

 Çiğdem AYDIN 

   Facebook paylaşımında en fazla ‘beğeni’ alan isimler, Başbakan Ersin Tatar’ı ‘Cesur ve kararlı’ bir siyasetçi olarak niteledi ve Maraş konusunda atılan adımlara destek verdi.
   İşte mesajlar:
   Diyalog’a konuşan ‘sosyal medyanın’ önemli isimleri:
Betül Dizdarlı Hastan:
“Ben Ersin Tatar’ın kararlarına her zaman saygı duyarım ve desteklerim. Maraş konusundaki kararını da destekliyorum. Burada önemli olan kentin açılmasıdır. Açılırsa AB ve BM’nin yaptırımları ne olacak?”
Çilem Esenyel 
“Maraş’ın açılması konusunda muhteşem bir adım adım atıldı. Başbakan Ersin Tatar çok cesurca bir adım attı. Sonuna kadar destekliyorum. Yepyeni renovasyon, restorasyon ve imar planları ile Maraş artık dünyanın gündemine getirilmeli. Maraş, yeniden lüksün, ihtişamın olduğu bir turizm cenneti olmalı. Türkiye’mizde bunu yapacak know-how ve donanımlı insan gücü var, dünya zenginler listesinde olan zenginleri de var. Kıbrıs’ımızda artık otelcilik sektöründe yatırımcılarımız, otelciği ve turizmi bilen Kıbrıslı Türkler, aktif çalışan, bunun eğitimini alan yeni nesillerimiz de var. Tutkulu bu gençlerimiz, bu anlamda bizim yeşeren yeni umutlarımız olacaktır.”
Çilem Dağıstanlı:
“Başbakan Ersin Tatar’a benden tam destek. Aldığı karar doğrudur. Yıllarca ihmal edilen bir konu. Artık vakit kaybetme zamanı değil. Çok doğru bir karar aldı. Olması gerekeni yaptı. Yürekten kutluyorum.”.
Hayriye Vurdu: 
“Turizme getireceği katkı açısından ve ülke ekonomisine kazandıracağı istihdam iş gücü ve gelir açısından Maraş açılımını doğru buluyorum. Cesaretli bir karar olarak takdir ediyorum. Ersin Bey bir anda gündemi değiştirdi ve cesaretini gösterdi. Onu kutluyorum.”
Ömer Meraklı: 
“Maraş’ı açma kararlığını inşallah uygularlar. Hükümet biz Maraş’ı açıyoruz diyorsa; makinelerle, ekiplerle kentin içine girmelidir. Temizlik harekâtı başlatmalıdır. Basını medyayı davet edip orda Dışişleri Bakanı Kudret Bey ile basın toplantısı yapmalıdır. Bu konular hassastır. Karar verilir anında uygulanır. Yo biz kaç tane dükkan vardı kaç tane tuvalet vardı, kaç tane otel vardı sayacaktık da bilmem ne da. Kıbrıs Türk halkı buna bu gibi söylemlere lafazanlık der. Kıbrıs Türkü icraat bekler icraat. Maraş’ı açtıklarına samimi iseler kendilerine ben şahsen temizlik için yarın sabah iki dozer göndermeye hazırım.”
Osman Zorlu: 
“İlk olarak siyasi bir karar olarak değerlendiriyorum.  Niyet eğer gerçekten açmak ise cesur karar. Eski Rum mal sahiplerini de çağırıp mallarını iade ederek açmak ise güzel olur. Ama Rum doğal gazına karşı Anavatan ile anlaşmalı siyasi bir atak gibi geliyor bana.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473