banner564

‘Cesurca’ meydan okudu

Diyalog’a konuşan El-Sen Başkanı Çağlayan Cesurer “akıllı sayaç ihalesi iptal edilirse, ülkede taş üstünde taş kalmaz”dedi

‘Cesurca’ meydan okudu
banner598
Çiğdem AYDIN
Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-Tek) çalışanlarının örgütlü olduğu El-Sen’in Başkanı Çağlayan Cesurer, Kıb-Tek’in yılda 60 milyon TL zarar ettiğini ve hükümet kanadından bazı siyaselerinin Akkılı Sayaç ihalesini iptal ettirmeye çalıştıklarını ileri sürdü. Cesurer, Akıllı Sayaç ihalesinin iptali durumunda “ülkede taş taş üstünde kalmayacak” dedi. 
Cesurer, Akıllı Sayaç ihalesinde sayaç başına 140-150 Euro olan fiyatların 100 ile 90 Euro’ya kadar düştüğünü bu fiyatlarla bile sonuçlanmaması halinde Kıb-Tek’in yıllık ortalama 60 milyon TL zararının devam edeceğini savundu. Cesurer “sendika olarak aldığımız bir karar vardır ihalenin iptali durumunda belki de bu geceden süresiz grev başlatacağız belki de yarın ama bu kararımızı uygulayacağız. Kimse kendi isteklerini uğruna Kıb-Tek’i  yok edemez. Bizler için de ihalenin şeffaflığı önemlidir. Ama Kıb-Tek’in de dünya standartlarına ayak uydurması ve dünya normlarına uygun olması da önemlidir” dedi. 

Hükümet kanadından baskı var
İhaleyi iptal ettirmek için hükümet kanadından bazı siyasilerin girişim yaptığını iddia eden Cesurer “şu an için bazı siyasiler diyoruz ama gerekirse o isimlerin kimler olduğunu gerekçeleriyle birlikte açıklarız kimse bizim sabrımızı sınamasın” dedi. 
“Bu işin ötesi yok” diyen Cesurer, hükümeti  hükümet programlarını uygulamamakla eleştirdi. 

Güncelleme Tarihi: 21 Ağustos 2014, 10:20
YORUM EKLE
YORUMLAR
Turkish power
Turkish power - 3 yıl Önce

Kürt sorunu diye diye milletin memleketi anasını bellediniz yemezler artık dilenmeye başka kapiya

Turkish power
Turkish power - 3 yıl Önce

Bu kan davalarından mafya işlerinden devlete millete çökmeye çalışıp dağda bayırda fink atmaktan olmasın

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473