banner564

Mehmet Oktar, yumdu gözünü, açtı ağzını

‘Altın davasının’ zanlısı Mehmet Oktar, mahkemede yumdu gözünü, açtı ağzını ve 25 yıldan beri aralarında ünlü isimlerin de bulunduğu birçok kişi ile şirkete mal taşıdığını söyledi

Mehmet Oktar, yumdu gözünü, açtı ağzını
banner598
Çiğdem AYDIN
Değeri 163 bin TL olan üç kilodan fazla altını gümrüğe beyan etmeden Ercan Havalimanı’ndan çıkarırken tutuklanan Mehmet Oktar, dünkü duruşmada ülkeyi sarsacak açıklamalarda bulndu. Oktar 25 yıldan beri bu ülkede birçok kişiye ve butiğe mal taşıyorum, bunların arasında Cumhurbaşkanı’nın kızı da var” dedi.
   Ercan’dan çıkış yaparken  X-Ray cihazına takılan 3 kilo 265 gram hurda altın hakkındaki polis soruşturması devam ediyor. Alltınların 860 gramının İray Kuyumculuk’a geri kalan 2 kilo 405 gramının ise Altınbaş Kuyumculuk’a ait olduğu belirtildi. Polis; Altıbaş Kuyumculuk’un zanlıya sattığını iddia ettiği makbuzlar ile ilgili incelemesini sürdürürken, soruşturmanın zanlı hakkında olan kısmı ise tamamlandı. 
   Polis gözetiminde soruşturma amaçlı 5 gündür tutulan zanlı dün teminat talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. İddia makamı zanlının tutuklu yargılanmasını talep ederken, buna itiraz eden savunma zanlıyı tanık kürsüsüne çıkardı. Zanlı , “25 yıldır tanınan butiklere kıyafetler getiriyorum. Ayrıca birçok kişi ile çalışıyorum. Bunların arasında cumhurbaşkanının kızı da var. Ona da mal getiriyorum” dedi.

Birçok kişiye çalışıyor
   Polis, 14 Ağustos tarihinde ülkeden çıkış yapmak için Ercan Havalimanı’nda bulunan zanlının kapı geçişi esnasında bavulunun X-ray cihazına takıldığını ve yapılan aramada 3 kilo 265 gram sekiz adet külçe halinde altın hurdası bulunduğunu söyledi. 
   Para ve kambiyo yasasına aykırı olarak altınları ‘deklare etmeden’ çıkarmaya çalışan zanlının gözaltına alındığını ve 2 kez mahkemeye çıkarılarak 5 gün tutukluluk emri alındığını belirten polis, bu süre içerisinde yapılan soruşturmada zanlının KKTC’ye sürekli giriş çıkış yaptığını ifade etti. 
   Zanlının, geliş ve gidişlerde mal taşıdığını ve taşıyıcılık görevi yaptığını söyleyen polis, 1996 yılından beridir KKTC’de birçok iş adamı ile çalıştığını ve onlara mal getirdiğinin tespit edildiğini ifade etti. 
   Altınların mali değerinin 163 bin TL olduğu açıklayan polis, altınların 860 gramının İray Kuyumculuk’a geri kalan 2 kilo 405 gramının ise Altınbaş Kuyumculuk’a ait olduğunu belirlediklerini ifade etti. 
   Polis, Altıbaş Kuyumculuk’un zanlıya sattığını iddia ettiği makbuzlar ile ilgili incelemeyi sürdürdüklerini, zanlının soruşturmanın geri kalan kısmına etki edemeyeceğini belirterek teminata bağlanmasını talep etti.

Savcı Cezaevi’ne gönderilmesini istedi
   İddia makamı KKTC’ye turist olarak gidip gelen zanlının tüm ailesinin Türkiye’de olduğunu, ülkede her hangi bir bağı olmadığını belirterek tutuklu yargılanmasını ve bu amaçla 45 gün süre ile cezaevine gönderilmesini talep etti.
   Talebe itiraz eden zanlı avukatı, müvekkilinin 25 yıl gibi bir süredir KKTC’de iş yaptığını, birçok tanınan işyerine kıyafet, araç parçası gibi eşyalar taşıdığını ifade etti. Zanlının tutuksuz yargılanması halinde ülkeden kaçmayacağını savunan savunma, bu iddiası üzerine mahkemede müvekkilini tanık kürsüsüne çıkardı.
    Tanık kürsüsüne çıkan zanlı 25 yıldır Türkiye’den KKTC’ye mal getirdiğini ifade ederek, “Tanınan butiklere kıyafetler getiriyorum. Ayrıca birçok kişi ile çalışıyorum. Bunların arasında cumhurbaşkanının kızı da var. Ona da mal getiriyorum” dedi.

Dört tanık dinletildi
   Zanlının tanıklığının ardından savunma dört tanığı mahkemeye dinletti. KKTC vatandaşı ve iş yeri sahibi olan dört tanık zanlı ise uzun süredir iş yaptıklarını, tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlanmaları halinde kefil olabileceklerini ve uzun süredir tanıdıkları zanlının iyi bir insan olduğunu ifade etti.
   İddia makamı, savunma ve tanıkları dinledikten sonra kararını açıklayan yargıç, zanlının tüm ailesinin yurt dışında olduğunu ancak mahkemeye dinletilen tanıkların ifadelerini değerlendirdiğini bu nedenle kaçmayacağına ve yargı aşamasında hazır olacağına kanaat getirdiğini ve zanlının davalarında hazır olması için ciddi teminat şartlarına bağlanmasına karar verdiğini söyledi. 
   Yargıç, zanlının yurt dışına çıkışının yasaklanmasına, haftada bir gün polis karakoluna giderek imza atmasına,25 bin TL nakit teminat yatırmasına ve üç kefilin 100’er bin TL şahsi kefalet senedi yatırması şartları ile tutuksuz yargılanmasına karar verdi.

Güncelleme Tarihi: 21 Ağustos 2014, 12:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473