banner564

Cezaevine gönderildi 

Köşklüçiftlik ve Kumsal’daki evlerden hırsızlık yapan Abdülhamit Günsun’un ülkede yasal bağı olmadığı ortaya çıktı

Cezaevine gönderildi 
banner598

Suna ERDEN
Başkent Lefkoşa’da özellikle Kumsal ve Köşklüçiftlik bölgesini mesken tutan,  araba ve evlerden hırsızlık yaptığı iddiasıyla geçtiğimiz hafta tutuklanan Abdülhamit Günsun, dün teminat maksatlı mahkeme huzuruna çıkarıldı.
Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren polis memuru Ali Gencer, 23 Temmuz 2018 tarihinde saat 12.00 raddelerinde zanlı Abdülhamit Günsun’un, Z.Ş’ye ait Apartman önünde park halindeki HT 999 plakalı kilitsiz durumundaki aracın içerisinden bir adet cep telefonunu çaldığını söyledi. Zanlının 27 Temmuz 2018 tarihinde Lefkoşa’da tespit edilerek tutuklandığını aktaran polis, bahse konu cep telefonunun zanlının sakladığı yerden alınarak emare yapıldığını aktardı. 
Polis, zanlının tutuklanmasının ardından yapılan sorgusunda 22 Temmuz 2018 tarihinde Köşklüçiftlik’te bir evden çocuk kumbarası içerisinden tahmini 50 TL bozuk para ve ayrıca mutfak içerisinde buzluk üzerinde muhafaza edilen 2 adet cips ve fıstıkları sirkat çaldığını anlattı.
Polis toplam 6 günlük tutukluluk süresinde zanlının, gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini belirtti.

O artık hükümsüz tutuklu
Mesele ile ilgili olarak yürütülen soruşturmanın tamamlandığını belirten polis, zanlının ülkemizde yasal bağı bulunmadığını, ilerde görüşülecek davasında hazır bulunmasını sağlamak maksadı ile uygun bir teminata bağlamasını talep etti.
Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Cenkay İnan zanlının ileride görüşülecek davasında hazır olmasını sağlamak maksadı ile yasal statüsünü de dikkate alarak 1 ayı geçmeyen bir hükümsüz tutuklu olarak cezaevinde beklemesine emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473