banner564

Cezası bitince sınırdışı olacak

İhraç edildiği Kuzey Kıbrıs’a sahte kimlikle giren ve 6 yıl sonra yapılan ihbar sayesinde yakalanan Mehmet Gürdal 6 ay hapse mahkum edildi

Cezası bitince sınırdışı olacak
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Vize borcunu ödemediği gerekçesi ile sınır dışı edilen ancak buna rağmen 14 Şubat 2009 tarihinde sahtelediği kimlik ile Gazimağusa Limanından KKTC’ye giriş yapan ve 6 yıl sonra 15 Ağustos günü ihbar üzerine yakalanan Mehmet Gürdal Gazimağuza Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yargılanarak cezalandırıldı.
Davanın kararını okuyan Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi heyeti üyelerinden Yargıç Mesut Mesutoğlu, sanığın işlemiş olduğu suçun ciddi ve vahim suçlar arasında olduğunu söyledi. 
Sanığın vize borcunu ödemediği gibi ihraç edilmesine rağmen ailesini görme bahanesi ile KKTC’ye gelip 6 yıl boyunca kaçak olarak kalmasının affedilir bir durum olmadığını belirten Mesutoğlu, devlete karşı işlenen bu tür suçların mahkemeler tarafından hoşgörü ile karşılanmasının mümkün olamayacağını vurguladı.
Sanık lehine hafifletici nedenleri de titizlikle değerlendirdiklerini belirten Yargıç Mesut Mesutoğlu, sanığa hapislik dışında bir ceza verilemeyeceği kanaatine vardıklarını söyleyip sanığı 6 ay hapse mahkum ettiklerini açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2015, 09:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473