banner564

Hastane inşaatını inceledi

Sağlık Bakanı Sucuoğlu, Güzelyurt bölgesindeki sağlık kuruluşlarını ziyaret etti, yetkililerden bilgi aldı

 Hastane inşaatını inceledi
banner598
 Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Güzelyurt bölgesine giderek, Cengiz Topel Hastanesi’ni, Güzelyurt Sağlık Merkezi’ni ve inşaatı süren Güzelyurt Hastanesi’ni ziyaret etti. Sucuoğlu, Güzelyurt Kapalı Çarşı’da kanser hastaları yararına kıyafet bağışında da bulundu. 
   Sağlık alanındaki çalışmalarla ilgili açıklamalar da yapan Faiz Sucuoğlu, “Güzelyurt Devlet Hastanesi’nin Kıbrıs Sağlık Ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’ne devredileceği haberleri dedikodudur” dedi.
   Sağlık Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, Cengiz Topel Hastanesi’ni, Güzelyurt Sağlık Merkezi’ni, inşaatı süren Güzelyurt Hastanesi’ni ziyaret eden, yetkililerden bilgi alan, çalışanlarla sohbet eden Sucuoğlu, basına açıklamalarda da bulundu. Sağlık Bakanı, 3 buçuk ay önce temelleri atılan Güzelyurt Devlet Hastanesi’nin inşaatının süratle devam ettiğini kaydetti.

“Güzelyurt’a sahip çıkma”
   Amaçlarının bölge insanına ve giderek artan üniversite öğrencilerine hizmet verebilecek tam teşekküllü hastane yaratmak olduğunu söyleyen Faiz Sucuoğlu, söz konusu yatırımı hem sağlık hizmeti, hem de devletin Güzelyurt’a sahip çıkması olarak değerlendirdi.
   Sağlık Bakanı, “Burasının, hastanenin karşısında bulunan Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’ne devredileceği haberleri dedikodudur. Burası Güzelyurt Devlet Hastanesi’dir ve öyle de kalacaktır’ dedi.

“Yeni ihale çalışmalarına başladık”
  Güzelyurt Hastanesi’nin bitirilmesi için yeni ihale çalışmalarına başladıklarını kaydeden Sucuoğlu, burada doktor konusunda hiçbir sıkıntı yaşanmayacağını kaydetti, Türkiye’den buraya gelmek isteyen Kıbrıs kökenli ve TC kökenli birçok doktor olduğunu söyledi.

Özçınar, Gündüz ve Erçal eşlik etti
   Bu arada Sağlık Bakanı Sucuoğlu’na, ziyaretleri sırasında Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar ile Bağımsız Güzelyurt Milletvekili Menteş Gündüz ve CTP Güzelyurt Milletvekili Hüseyin Erçal eşlik etti.

Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2017, 10:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473