banner564

Halimize şükredelim

Güney Kıbrıs’ın yolsuzluk sıralamasında dünya ikincisi olduğu açıklandı

Halimize şükredelim
banner598
 Kuzey Kıbrıs’ta ‘yolsuzluk ve suistimal’ iddialarının yoğun bir şekilde tartışıldığı bir dönemde, Güney Kıbrıs’ın ‘yolsuzluk’ konusunda dünya ikincisi olduğu açıklandı.
   Fileleftheros gazetesi konuyla ilgili haberinde;  Ernst & Young şirketinin (EMEIA) yapmış olduğu araştırmaya yer verdi. Buna göre; Avrupa, Ortadoğu, Hindistan, Afrika  ülkelerindeki araştırmada, iş dünyasında yolsuzluk sıralamasının en üst basamağında yüzde 88 ile Ukrayna bulunurken, bunu yüzde 82 ile Güney Kıbrıs’ın izliyor.
   Rumların Anavatanı Yunanistan ise yüzde 81 oranıyla üçüncü sırada bulunuyor.

Uyuşturucu 30 can aldı

   Bu arada Güney Kıbrıs’ta, sadece 2015 yılında, 30 kişinin doğrudan veya dolaylı şekilde uyuşturucu kullanımı sebebiyle hayatını kaybettiği bildirildi.
   Avrupa Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (EMCDDA) verilerine göre, 2015 yılında Güney Kıbrıs’ta uyuşturucu kullanımından ötürü dokuz kişi doğrudan ve 21 kişi ise dolaylı şekilde hayatlarını kaybetti.
   Güney Kıbrıs’ta uyuşturucu maddelerden kaynaklanan doğrudan ölümlerin diğer AB üyesi ülkelere göre (toplamda 8 bin 441 ölüm) düşük olduğu belirtilen haberde, hintkeneviri tipi uyuşturucuyu deneyen Kıbrıslı Rumların sayısında önceki senelere göre artış gözlemlenmesine karşın kullanmayı sürdürenlerin sayısında düşüş olduğu vurgulandı.
   Gazete, 2016 yılında yapılan başka araştırmanın ise, 15-64 yaşları arasındaki kişilerin yüzde 12’sinin, hayatında bir kez hintkeneviri tipi uyuşturucuyu denediğini ortaya koyduğunu aktardı.

Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2017, 10:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474