banner564

Çiftçiler Birliği eyleminin şiddeti artacak

Meclis’e siyah çelenk bırakan Çiftçiler Birliği, doğrudan gelir desteği ve ürün bedellerinin ödenmemesi nedeniyle hükümete ateş püskürdü

Çiftçiler Birliği eyleminin şiddeti artacak
banner598
Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği (KTÇB), devlete sattıkları ürünün bedelinin yanısıra, doğrudan gelir ve mazot desteğinin ödenmediği gerekçesiyle başlattığı eylemler çerçevesinde dün Meclis’in bahçesinin kapısına siyah çelenk bıraktı.
Çiftçiler Birliği Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle ve bazı yönetim kurulu üyelerinin de yer aldığı bir grup, Cumhuriyet Meclisi önündeki eylemin ardından Meclis Başkan Vekili Ünal Üstel tarafından kabul edildi.
Hüseyin Çavuş Kelle, kabulde yaptığı konuşmada, tarımdaki sıkıntıların iki yıldır devam etmekte olduğuna işaret ederek, devlete verilen ürünün bedelinin yanısıra, ödeme tarihi geçen 34 milyon TL’lik doğrudan gelir desteği ve 12,5 milyonluk mazot desteğinin çiftçilere ödenmediğine işaret etti.
Kelle, “Doğrudan Gelir Desteği ve ürün bedellerinin bu kadar uzun bir süre ödenmediği geçmişte görülmedi” dedi.
Çiftçilerin kooperatiflere olan borcunun taksitlerini erteleme durumunun da kalmadığını ileri süren Kelle, köy kooperatiflerine olan borçlarını ödeyemeyen çiftçilerin söz konusu borçlarına uygulanan faizlerin yüzde 16’dan 19’a çıkarıldığını da belirtti.

Üstel: Çiftçiye hakkı ödenmesi lazım
Meclis Başkan Vekili Ünal Üstel de, hükümetten çiftçi sorunlarının çözümüne yönelik herhangi bir hareket göremediğini belirterek, kendisine düşen görevin, sorunlara çözüm bulması için hükümeti zorlamak olduğunu belirtti.
Ünal Üstel, zeytin hasat döneminin gelmesiyle zeytin üreticisinin pazarlama sıkıntısıyla yüz yüze geldiğini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2015, 09:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473