banner564

"Çifte PCR yeterli"

Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, “10 Mart kapanma tarihimiz için 1 Temmuz ise açılma için milattır” dedi

Melis GÜNEL
Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu, ilk uçuşların başlamasıyla yeni bir döneme girildiğini belirterek, “10 Mart kapanma tarihi bizim için nasıl bir milat ise, 1 Temmuz’da açılma kararı kapsamında miladımızdır. PCR testleri hem Türkiye’de hem de Kuzey Kıbrıs’a gelişte tekrar yapılacak. Bu nedenle ülkemize virüs girme ihtimalinin çok düşük olduğunu düşünüyorum” dedi.
Diyalog TV’de yayınlanan 360 Derece programında Cemre Akar’ın sorularını yanıtlayan Çavuşoğlu, içinden geçilmekte olan pandemi sürecinde, ortaya konan gayretlerle açılım sürecinin normalleşeceğini vurgulayarak, özellikle maaş alan insanların birinci önceliğinin ülkeye virüs girmemesi olduğunu ama maaşı olmayan insanlar için de karınlarını nasıl doyuracaklarının birincil öncelik olduğunu aktardı. Çavuşoğlu, bu iki kesiminde dengelenmesi gerektiğine dikkat çekti
 
Eğitimde YÖK ile paraleliz
Bakan Çavuşoğlu, pandemi sürecinde henüz daha seyahatin başlayamadığı ülkemizde, korku dolu olayların yaşanmaması için önlem almaya çalıştıklarını vurguladı.
Çavuşoğlu, üniversitelerin devlete göre daha iyi bir altyapıya sahip olduğuna dikkat çekti ve yeni nesil model olan online eğitim uygulaması kapsamında Türkiye’deki Yüksek Öğrenim Kurumu (YÖK) ile paralel gidildiğine işaret etti.
Bakan Nazım Çavuşoğlu, online eğitim modelinin sağlığı ön planda tutan, öğrencilerin eğitim hakkını savunan ve ekonomiyi geri planda bırakan bir uygulama olduğunu söyledi.
Çavuşoğlu, “Son dönemde Türkiye güz dönemine kadar belli oranlarda online eğitim yapılabilmesine yönelik bir açılım yaptı. Biz ise 30 Eylül’e kadar online eğitime devam etmesi kararı aldık. Eğer ki Eylül ayında hala salgın süreci devam ederse yeni bir değerlendirme yapılacaktır” dedi.
Bakan Çavuşoğlu, yurt dışında kalan öğrencilerin ülkeye gelişleri konusunda da değindi. Çavuşoğlu, “Sarf ettiğimiz çabalar içinde analık babalık anlayışı vardı. Ekmeğimizi bölüşmek için yola çıktık. Dünyada tanınmayan bir ülke olmamıza rağmen, ağır maddi bedeller ödeyerek öğrencilerimizi ülkemize taşıyabildik. Bunun manevi hazzı yeterliydi” ifadelerini kullandı.

Çift test yapılacak
Bakan Çavuşoğlu, 1 Temmuz tarihi itibari ile başlayan dışa açılımla ilgili de konuştu. Bakan Çavuşoğlu, ilk uçuşların başlamasıyla yeni bir döneme girildiğini belirterek, “10 Mart kapanma tarihi bizim için nasıl bir milat ise, 1 Temmuz’da açılma kararı kapsamında miladımızdır. PCR testleri hem Türkiye’de yapılacak, hem de Kuzey Kıbrıs’ta. Bu nedenle ülkemize virüs girme ihtimalinin çok düşük olduğunu düşünüyorum” dedi.
Çavuşoğlu, içinden geçilmekte olan pandemi sürecinde, ortaya konan gayretlerle açılım sürecinin normalleşeceğini vurgulayarak, özellikle maaş alan insanların birinci önceliğinin ülkeye virüs girmemesi olduğunu ama maaşı olmayan insanlar için de karınlarını nasıl doyuracaklarının birincil öncelik olduğunu aktardı. Çavuşoğlu, bu iki kesiminde dengelenmesi gerektiğini söyledi.
 

Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2020, 13:22
YORUM EKLE
YORUMLAR
AHMET SERYİR
AHMET SERYİR - 4 yıl Önce

Yaaa Şaşıyorum böyle BöyüK BöyüK makamları işgal eden ADAMLARIN BöyüK BöyüK içi BOŞ LAFLAR etmesine ! Neden mi ? İşte Cevabı : PCR testini (güvenilirliği TARTIŞMALI) 72 saat önceden yaptırarak gelmiş bir kişinin o yaptırdığı TEST sonucu diyelim NEGATİF. Uçaktan yada Gemiden indi ve bir (güvenilirliği TARTIŞMALI) PCR Testi de KKTC görevlileri yaptı.
Buradan itibaren VARSAYALIM OLASILIĞI ÇOK YÜKSEK bir SENERYO yazalım :
ŞAHIS ; Taahütname imzaladı ve Oteline gitti. Sözünde durmadı . Çarşıya çıktı , dolaştı alış-veriş yaptı. Oradan OTELİNE gitti. Yemek yedi. Denize girdi , çıktı. Veee 8-10 saat (iyimser tahminle) TEST SONUCU POZİTİF çıktı.
NAPACAKSINIZ ?
NAPACAKSINIZ ?
NAPACAKSINIZ ? FÜLYASYON sistemi ile TEMAS ETTİĞİ KAÇ YÜZ KİŞİYİ nasıl KARANTİNAYA ALACAKSINIZ ? BÖYLE BİR İMKANINIZ VAR MI ? (olmadığını Sn BaşbakaN kendi ifade etmişti “ elimiz de 5000 adet KİT var , fazlasının temini için uğraşıyoruz “ demişti.
BAKIN SENARYO da ŞAHSA ne olacak Napacaksınız diye sormadım dahi. Neden mi ? ALLAH O’NUN CEZASINI VERSİN Geberir inşAllah der geçerim zaten ! , der geçerim de VİRÜS ü BULAŞ yaptığı yurttaşlarıma -“”esnafıma – personellere”” ağlarım.
Şimdi can alıcı soru şu : PARA mı ? , ? İnsan CANI mı ?
Tabii ki PARASIZ (gelir olmadan) yaşanmıyor ama CANINIZ ENTÜBE vaziyette / Yoğın bakımda Oksijen Tüplerine bağlı iken PARANIZ olsa nee?
İki UCU ***** DEĞNEK !
Aşağı tükürsen SAKAL - Yukarı tükürsen BIYIK !

KKTC
KKTC @AHMET SERYİR - 4 yıl Önce

O dediginiz bugun oldu zaten linki burada: http://www.yeniduzen.com/ucaktan-berbere-128691h.htm

Daha ilk gunden fiyaskolar basladi. Ama kimse baska birsey de beklemiyor zaten.

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474