banner564

Çile sona erdi

Diyalog’un, “Taş Devri” başlığıyla manşetten yayımladığı haberin ardından; Sosyal Hizmetler Dairesi, Nil Çatozlu ve Hüseyin Tumbak çiftine ev buldu, birçok vatandaş yardım için seferber oldu

Çile sona erdi
banner598
Çiğdem AYDIN 
Diyalog’un, “Taş Devri” başlığıyla manşetten yayımladığı haberin ardından; Sosyal Hizmetler Dairesi, Nil Çatozlu ve Hüseyin Tumbak çiftine ev buldu, birçok vatandaş yardım için seferber oldu. 
Sosyal Hizmetler Dairesi haberi ihbar kabul ederek soruşturma başlattı. Soruşturmaya ilişkin Diyalog muhabirine bilgi veren Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Aydan Başkurt  “Konu gündeme geldiği andan itibaren haberdar olur olmaz bakanımızın da talimatıyla Sosyal Hizmetler Dairesi olarak harekete geçtik. Gazetenizde tüm detayları ön bilgi olarak aldık. Girne şubesindeki arkadaşlarımız sabah saatlerinde harekete geçerek ailenin olduğu noktaya ulaştılar” dedi. 

Yardımsever iş insanları devrede 
Başkurt, ailenin mağduriyetinin giderilmesi için aynı köyde bulunan bir konutun yardımsever iş insanları ve kurumlar tarafından tadilatına başlandığı bilgisini paylaştı. 
Başkurt sözlerini şöyle sürdürdü:
“Kısa sürede aile bu eve yerleşecek fakat çok ufak bir miktar da kira ödeyecek. Sosyal Hizmetler olarak biz gerekli tüm takibimizi yapıyoruz. Yine ön bilgilere göre kirayı ödeyebilmesi için Hüseyin Tumbak’a iş imkanı da sağlanmış bulunmaktadır. İleriki günlerde çocukların sağlıklı bir ortamda kalıp kalmadıkları ve Nil Çatozlu ile de konuşulacak. Daha detaylı bir çalışma raporu hazırlanıyor. Şu an için ön incelemeler yapılıyor Sosyal Hizmetler olarak biz yaşananların takipçisiyiz.” 
Endişeye gerek olmadığını söyleyen Başkurt, “biz aile için üzerimize düşen görev ne ise onu yapacağız. Yaşananlarla ve süreç ile ilgili soruşturma başlattık” dedi.

Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2016, 10:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474