banner564

Cinayet olabilir

Girne’deki dairesinin balkonunun altında ölü bulunan Akile Nacisoy’un ailesi olayın aydınlatılması için halktan destek istedi

Cinayet olabilir
banner598
Girne’de 30 Aralık günü, yaşadığı dairenin balkonu altında ölü bulunan Akile Nacisoy’un ailesi dün basın toplantısı düzenleyerek, konuyla ilgili yürütülen soruşturmaya katkı koyabilecek bilgiye sahip olan herkese Girne Merkez Karakolu’na giderek gönüllü ifade vermeleri çağrısı yaptı. 
Adalet arayışlarına destek istediklerini belirten aile, kadına yönelik şiddetin meşrulaştırılmamasını, “ev içi şiddetin kavga olarak geçiştirilmemesini” istedi. 
Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği’nde yapılan basın toplantısına Akile Nacisoy’un erkek kardeşi Tolga Nacisoy, kız kardeşi Nesil Nacisoy, ailenin avukatı Mine Atlı katıldı. Toplantıda basın açıklamasını Tolga Nacisoy okudu. 
Tolga Nacisoy, ablasının 30 Aralık Cuma sabahı kocası ve çocuklarıyla birlikte yaşadığı dairenin balkonu altında ölü bulunduğunu söyleyerek, ablasının 14 yıllık evliliği boyunca eşinden şiddet gördüğünü iddia etti. Otopsi sonucunda ve tanıkların açıklamalarında, olayın intihar olmadığını gösteren bazı unsurlar bulunduğunu savunan Tolga Nacisoy, “polisin intihar dışında bir olasılık olmadığını” söylediğini, tek istediklerinin polisin etkin ve derinlikli bir soruşturma yürüterek olayı aydınlatması olduğunu belirtti. Polisin olayı ortaya çıkarmaya yönelik çaba sarf etmektense, ölümü, intihar olarak kabul ettiğini savunan Nacisoy, ablasının kocasının tutuklanmamasını, sadece ‘hafif darp ve şiddet tehdidinde bulunma’ suçlarına ilişkin dava okunmasını da eleştirdi. 

“Adı tarihe karışmasın”
Ülkede binlerce kadının eşi tarafından şiddet gördüğünü, şiddet mağduru kadınların yaşamının ölümle sonuçlanmasının ilk kez yaşanmadığını söyleyen Nacisoy, “Biz bu son olsun istiyoruz. Ablam Akile Nacisoy’un isminin tarihe karışmasına müsaade etmeyeceğiz. Kimse ablamın yaşadıklarını yaşamasın diye, adalet yerini bulsun diye ailece kenetlenip mücadele edeceğiz. Bu mücadelede sizlerin de desteğine ihtiyacımız var” dedi. Akile Nacisoy’un ölüm sebebinin henüz belli olmadığını söyleyen Nacisoy, “Belli olmayan bir ölüm sebebine intihar deyip geçmeyin. Biz nasıl cinayet demiyoruz, siz de intihar demeyin” ifadelerini kullandı.

“Gerçek ortaya çıkarılsın”
Öte yandan Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Platformu, 30 Aralık’ta kendi evinin balkonu altında yaşamını yitirmiş şekilde bulunan Akile Nacisoy’un ölümünün kendilerini derinden sarstığını belirtti. Platform yaptığı açıklamada, Akile Nacisoy’un ölümüne ilişkin etkin bir soruşturma yürütülmesini ve bu ölüme dair tüm ifade ve bulguların bilimsel adli yöntemler süzgecinden geçilerek herkese borçlu olunan gerçeğin su yüzüne çıkartılmasını istedi.
Platform ayrıca, başkalarının da şiddete mahkûm olmaması için sığınma evi, cinsiyet odak noktaları, şiddeti önleme ve danışma merkezleri gibi önlem ve mekanizmaların bir an önce hayata geçirilmesini ve bu devletin insan hayatına gerçekten değer verdiğini göstermesini talep etti.

Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2017, 09:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473