banner564

Cinayeti planladı

Eski sevgilisini av tüfeği ile vurarak öldüren Hayrettin Özcömert’e, yasanın öngördüğü en ağır ceza olan 35 yıl hapislik verildi

Cinayeti planladı
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’da 5 Ekim 2017 tarihinde, eski sevgilisi Halime Çetin’i, tasarrufundaki av tüfeği ile vurarak öldüren Hayrettin Özcömert, “Tammmüden Adam Öldürme” ve “Adam Öldürme” suçlarından 35 yıl hapse mahkum edildi. Mahkeme sanığın, cinayeti planlayarak işlediğine ve cinayetten vazgeçmesi gereken zaman olduğu halde vazgeçmediğine de vurgu yaptı. Mahkeme, ceza yasasının en ağır suçunu işleyen sanığa uzun süreli hapislik cezası takdir etmeyi uygun gördü.
Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti adına kararı okuyan başkan Fadıl Aksun, sanığın 5 Ekim 2017 tarihinde, Halime Çetin’i önceden planlayarak, cinayetten önce aldığı av tüfeği ile 5 el ateş ederek öldürdüğünü anımsattı. 
Sanığın, maktule ile alacak verecek meselesi  olsa da sorunu, hukuk yolu ile halletmesi gerekirken, bu şekilde bir yola başvurmasının asla kabul edilemeceğini vurgulayan Aksun, sanığın, maktulenin, anayasa da güvence altına alınan yaşam hakkını elinden aldığını ve ceza yasamızın en ağır suçunu işlediğini söyledi.

Sevgi ile kadına şiddet tamamen zıt anlamlıdır
Sanık avukatının savunmasında sanığın maktuleye karşı sevgi beslediğini söylediğine de değinen Aksun, sevgi ile kadına şiddetin bir birine tamen zıt anlamlı olduğunu vurguladı. Sanığın cinayetin ardından intihara teşebbüs ettiğini ve yüzünden ciddi şekilde yaralandığını da belirten Aksun, hayatının geri kalan kısmında eski haline dönmesi mümkün olmayan sanık hakkındaki hususun hafifletici neden olarak kabul edilse bile, meselenin ciddiyeti ve başka bir kişinin yaşam hakkını elinden aldığı göz önünde bulundurulduğunda, bu hususun sanıl lehine sınırlı bir şekilde hafifletici neden olarak kabul edilebileceğine dikkat çekti.

Suçunu kabul etti
Huzurdaki meselede sanık lehine değerlendirilebilecek diğer hafifletici nedenlerin, sanığın suçunu kabul ederek adaletin erken tecellisine katkı sağladığını ve polise yazılı ifade vererek tahkikata yardımcı olduğunu belirten Aksun, ceza yasamının en ağır suçunu işleyen sanığa, kamu yararı gereği uzun süreli hapislik cezası dışında bir ceza verilmesinin mümkün olmadığını vurgulayarak, sanığı 35 yıl hapse mahkum ettiklerini açıkladı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474