banner564

‘Paramızı istiyoruz’

Taşkent Köy Kooperatifi mağdurları önce polise, ardından Başbakanlık binasına yürüdü

‘Paramızı istiyoruz’
banner598

İlkyaz PORTAKALCIOĞLU

Taşkent Köy Kooperatifi’nde buharlaşan 3 milyon TL’nin mağdurları dün, önce Polis Genel Müdürlüğü’ne ardından da Başbakanlık’a giderek soruşturmanın akıbeti hakkında bilgi aldı. 
Şehit ailelerinin yaşadığı Taşkent’te köy kooperatifine yatırılan 3 milyon TL’ye yakın paranın çalınması sonrasında büyük bir mağduriyet yaşayan mudiler yaşadıkları duruma isyan etti.
Mudiler, ekonomik açıdan zor durumda olduklarını ve bir an evvel çalınan paralarını istediklerini söyledi.
Diyalog’a konuşan Taşkent Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özyıldırım, polis ile yaptıkları görüşme hakkında bilgi verdi. 
Özyıldırım,  “Toplantıda aldığımız bilgiye göre dosyaların yüzde doksanı tamamlanmıştır. Çok kısa bir araştırma sürecinin kaldığını ve bu kısa sürede başsavcılığa dosyalar iletilecek” dedi.

“Çarşamba günü geniş çaplı toplantı yapılacak”
Taşkent Muhtarı Durmuş Aşandır da, kooperatifte yaşanan soygunla ilgili polis soruşturmasının bir yılı aşkın süredir sonuçlanmadığını belirtti. “Artık halkımızda dayanacak güç kalmamıştır” diyen Aşandır sözlerini şöyle sürdürdü: “Başbakanımızın, müdür, müsteşarın ve köyümüzden bir heyet ile şirketler mukayyitliğinin de katılımı ile Çarşamba günü son noktayı koymak için toplanacağız. Ve bir neticeye varacağımızı düşünüyorum.”
Başbakanlık önünde de bir konuşma gerçekleştiren Aşandır: “İnsanlarımızın kimseye güveni kalmadı. Yargıya hiç dosya gitmedi. Bir buçuk yılda dosyalar tamamlanmadı. Uzman kişilerin incelemelerinden dolayı uzayan süreçte mağdurlar sürecin daha hızlı olmasını istiyor. Çünkü bu insanların çoğu o paranın faizi ile çocuklarını okutuyorlardı. Şimdi ise ailelerinden gelen yardımlarla çocuklarını okutmaya çalışıyorlar. Bazıları ise işlerini bile döndüremiyor” dedi.
Başbakana da çağrıda bulunan Aşandır: “Savcılıkla görüşme yapıp Taşkent köy kooperatifinin dosyalarının gündeme getirip hızlanmalarını talep etmesini istiyoruz.’ dedi. 
Mağdurlar daha sonra başbakan ile görüşmek için Başbakanlığa gitti. Burada başbakanlık müsteşarı Berkan Toker ile görüştüler. Görüşme sonrasında açıklama yapan Muhtar Aşandır konunun Çarşamba günü geniş bir toplantıyla ele alınacağını kaydetti.


Mudiler ne dedi?

Arif Çocuk: Mukayyitlik başbakanlığa bağlıdır. Kooperatife gelip denetleme yaptılar. Temiz olduğuna dair teslim edildi. Hırsızlar mukayyitliktedir ve hiçbir tutuklama olmadı. Temiz olmayan bir kurumu yeni yönetime nasıl temizdir diye devrettiler? 

Mübeccel Çakıcısoy: Ben şehit kızıyım. Paramı sonum için yatırdım. Şimdi benim hiç param yok. Bir buçuk senedir koşuşturuyoruz. Her gittiğimiz yerde bir hafta iki hafta diye oyaladılar bizi. Artık sabrımız kalmadı herkes parasını istiyor. Hepimiz dardayız. 

Kemal Basat: Bu süreç içerisinde bu insanların paralarının bir kısmı belki faizleri verilse bizde biraz daha sabredelim. Bir buçuk sene geçti hiçbir şey yok. Hiçbir plan yok program yok hiçbir görüş yok bu insanlar bir ay sonra tahkikat tamamlandığı zaman mahkemeye gidecekler halen daha ne zaman paramızı alacağımızı bilmiyoruz. Bu insanların ihtiyacı adalet tecelli etsin tabi ki ama sistem bu kadar yavaş işliyorken bu insanlara ara çözüm üretilse bizim için daha sabırlı olacağımız bir durum yaratılır. Ne kadar daha bekleyebileceğimizi bilmiyorum. 

Nesrin Karataç: Şehit kızıyım var olan arsayı oğluma ev alabilmek için sattım. Bankaya yatırdım. Param gitti. Çocuğum evi alamadı. Müteahhit para ister. Parayı da çekemedik verelim. Mağdur durumdayım. Ev gidiyor elimizden. Paramızı yediler. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473