banner564

Cinayeti planlamış

Hayrettin Özcömert’in, av tüfeği ile vurarak öldürdüğü Halime Çetin’i sık sık tehdit ettiği, yakın çevresine de yapacaklarını anlattığı ortaya çıktı

Cinayeti planlamış
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’da 5 Ekim 2017 tarihinde, eski kız arkadaşı Halime Çetin’i av tüfeği ile vurarak öldüren Hayrettin Özcömert dün Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde itham edildi. 
Sanık, aleyhine getirilen “Taammüden adam öldürme” ve “Adam öldürme” davalarını kabul etti. Sanığın davalarını kabul etmesinin ardından dün aktarılan olgularda cinayetin perde arkası ortaya çıktı. Sanığın 2012 yılında tanıştığı Çetin ile daha sonra anlaşmazlıklar yaşadığı, sanığın Çetin’in barışması için sık sık rahatsız etmeye başladığı belirtildi.
Sanığın, Çetin’i sık sık ölümle tehdit ettiği, Çetin’in boğazına bıçak dayadığı açıklandı. Sanığın yakın çevresine sık sık Halime Çetin’i öldüreceğini ardından da intihar edeceğini söylediği aktarıldı.

Olgular aktarıldı
İddia Makamı Başsavcılık adına dayavı yürüten Kıdemli Savcı Msutafa İldeniz, mahkemeye 110 tane de emare sundu. Sanık ile Halime Çetin’in 2012 yılında tanıştıklarını ve 2013 yılında birlikmte yaşamaya başladıklarını anlatan İldeniz, 2016 yılında sanık ile maktulenin arasında anlaşmazlıklar olduğunu ve bir süre sonra ayrıldıklarını söyledi. Sanığın ayrıldıktan sonra Maktule Halime Çetin’i sık sık rahatsız etmeye başladığını aktaran İldeniz, 26 Haziran 2017 tarihinde sanığın, Halime Çetin’e “dostuna mı gidiyorsun, seni öldürürüm” diyerek tehdit ettiğini, Çetin’in ise 27 Haziran 2017 tarihinde polise giderek durumu aktardığını ancak şikayetçi olmayarak, Özcömert’in sadece uyarılmasını istediğini söyledi.

Boğazına bıçak dayadı
Sanığın yine 2017 yılı Haziran ayı içerisinde maktule Halime Çetin’in boğazına bıçak dayayarak öldürmekle tehdit ettiğini belirten İldeniz, Çetin’in yakın bir arkadaşına, sanık Özcömert tarafından ölümle tehdit edildiğini anlattığını ifade etti.  Sanığın, komşusuna da Halime Çetin’i kastederek, “ben bu kadını öldürecem” dediğini aktaran İldeniz, yine sanığın Aydan Kızıltaç isimli başka bir şahısada, “ben bu kadını tüfek ile vuracağım” dediğini söyledi.

Çocukları evdeyse onları da vuracağım
Sanığın maktulü bir bayan kuaföründe de tehdit ettiğini belirten İldeniz, 2017 yılı Ekim ayında cinayette kullandığı av tüfeğini satın alan sanığın, yine yakın bir arkadaşına, “Tüfek aldım, gidip onu vuracağım, çocukları evdeyse onları da vuracağım, sonra da kendime sıkacağım, zaten hayattan beklediğim bir şey yok” dediğini mahkemeye aktardı.
Sanığın cinayetten bir gün önce kullandığı av tüfeğinin ruhsatını üzerine çevirdiğini anlatan İldeniz, cinayet günü sanığın fişek satın almak amacı ile gittiği bir dükkanda “domuz fişeği” satın almak istediğini ancak fiyatının yüksek olması nedeni ile “avcı” marka fişek satın aldığını söyledi.
Sanığın, cinayetten 2 buçuk saat önce maktule Halime Çetin’in de evde olmamasını fırsat bilerek, onun vine girdiğini ve yatak odası içerisinde beklemeye başladığını anlatan İldeniz, eve gelerek yatak odasına giren Çetin’in, sanık tarafından 4 el ateş edilerek öldürüldüğünü aktardı.
Sanığın cinayetin hemen ardından Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne arayarak, Adli Şube Amirliği’nde görevli polis müfettiş muavini Halil Seven’e Halime Çetin’i öldürdüğünü itiraf edip, “şimdi de kendimi öldüreceğim” dediğini anlatan İldeniz, polis ekiplerinin hemen olay yerine hareket ettiğini ve Hayrettin Özcömert’i evin kapısı önünde kanlar içerinde yerde yatır vaziyette, Halime Çetin’i ise evin yatak odasında kanlar içerisinde bulduklarını söyledi. 

Hayatımı mahvetti
Sanığın ifade verecek duruma gelmesinin ardından hastaneye giden görevli polis memuruna yazılı beyanda bulunduğunu anlatan İldeniz, sanığın yazılı beyanında, “Hayatımda yapamayacağım bir şeyi bana yaptırdı, cinayet işledim, bunu nasıl yapabildim hala anlayamıyorum. Benim 7 yılımı mahvetti, karıncayı bile incitmezdim” dediğini aktardı. 

Savunma için süre istediler
Savunma avukatı hafifletici nedenleri sunmak amacı ile mahkemeden kısa süreli tehir talep etti. Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti Başkanı, Kıdemli Yargıç Fadıl Aksun, davayı, hafifletici nedenlerin aktarılmasına olanak sağlamak için 17 Temmuz 2018 tarihine erteledi. 

Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2018, 10:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474