banner564

Şebeke işi

Gazimağusa’da başlayan, Girne ve Lefkoşa’da devam eden kara para soruşturmasının bir ucu Türkiye’ye dayandı

Şebeke işi
banner598

 Suna ERDEN

Gazimağusa’da başlatılan kara para soruşturması kapsamında polisin avlusuna çekilen kanıt araçta gizlenmiş parayı çalarken kendisini fark eden polisi darp ederek kaçan İrfan Tan ile hesabını kullandırtıp kara para aklamaya yardımcı olduğu gerekçesiyle tutuklanan Kırgızistan asıllı Asel Kubanych Kyzy dün yeniden Girne’de mahkemeye çıkarıldı. Yürütülen kara para soruşturmasında zanlı Kyzy’in hesabına Türkiye’den iki şahsın yüklü miktarda para yatırdığı tespit edildi. Türkiye polisi ile irtibata geçilerek, hesaba para yatıran iki şahıs hakkında soruşturma başlatılması sağlandı. Polis, dün mahkemeye çıkardığı zanlılardan Tan hakkında ek tutukluluk isterken, zanlı Kyzy’in ise teminata bağlanmasını talep etti.

Soruşturma sürüyor
Polis Genel Müdürlüğü’ne bağlı Mali Suçlarla Mücadele Amirliği’nde görevli polis memuru Mehmet Davulcu olayla ilgili bulguları aktardı. 
Zanlılar İrfan Tan ve Asel Kubanych Kyzy’nin “Suç Gelirinin Aklanması” suçundan tutuklu olduğunu belirten polis memuru Mehmet Davulcu, zanlı Kyzy’in hesabına Türkiye’den iki şahsın yüklü miktarda para yatırdığını ve bu kişilerin tespit edilerek Türkiye’de aleyhlerinde soruşturma başlatıldığını kaydetti. 
Zanlı Kyzy’in gönüllü ifade verdiğini belirten Davulcu, zanlı aleyhindeki soruşturmanın tamamlandığını ifade ederek uygun bir teminata bağlanması talebinde bulundu. 
Polis tarafından el koyulan aracı açarak torpido gözüne gizlenen 97 bin 800 TL parayı almaya çalıştığı esnada kendisini fark eden görevli polisi döverek kaçmayı başaran zanlı İrfan Tan’ın Girne’de tasarrufunda 125 bin 500 TL ile tutuklandığını anımsatan Davulcu, soruşturmanın devam ettiğini ifade etti. Davulcu, Tan’ın tutuklanmasının ardından 2 kişinin hesap kullandırdığı için tespit edilerek tutuklandığını kaydederek soruşturmanın genişletildiğini ve zanlının 8 gün daha tutuklu kalmasını talep etti. 

Sekiz gün daha tutuklu
Yargıç Mesut Mesutoğlu, zanlı İrfan Tan aleyhindeki soruşturmanın devam ettiğini ifade ederek 8 gün daha tutuklu kalmasına karar verdi
Mesutoğlu, zanlı Asel Kubanych Kyzy’in ise davaları görüşülünceye kadar yurt dışına çıkışını yasaklayarak 5 bin TL nakdi, 100 bin TL şahsi ve KKTC vatandaşı 1 kişinin imza edeceği 50 bin TL’lik kefalet senedi ile serbest kalmasına emir verdi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473