banner564

Çocuk parkında vahşet

Kendisine küfür ettiği gerekçesiyle bankta uyuyan 26 yaşındaki Hasan Polat Sepetçioğlu’nu defalarca bıçaklayarak öldüren Fevzi Şanverdi tutuklandı

Çocuk parkında vahşet
banner598

 Onur ULAĞ

   Girne’de dün sabaha karşı meydana gelen olayda 34 yaşındaki Fevzi Şanverdi, kendisine küfür ettiği gerekçesi ile 26 yaşındaki Hasan Polat Sepetçioğlu’nu bıçaklayarak öldürdü. Cinayet öncesi zanlı Şanverdi ile Sepetçioğlu arasında tartışma yaşandığı, zanlının bir süre sonra Kordon Boyu Caddesi’ndeki çocuk parkı içerisinde bir bankta uyuyan Sepetçioğlu’nu boynundan ve sırtından iki kez bıçakladığı belirtildi. 
Cinayetin ardından zanlı kısa sürede tesit edilip gözaltına alınırken, dün tutuklama talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı.
Cinayet esnasında zanlının alkollü olduğu ifade edilirken iddialara göre dün sabah saat 04.40 sıralarında meydana olay şu şekilde gerçekleşti: Girne Kordon Boyu Caddesi’nde bira içen Fevzi Şanverdi, kendisi ile aynı yerde bulunan Hasan Polat Sepetçioğlu ile sözlü olarak tartıştı. Sepetçioğlu daha önceden tanıdığı Şanverdi ile şakalaştı. Şanverdi, yapılan şakalardan rahatsız oldu ve Sepetçioğlu ile tartışmaya başladı. Katil zanlısı tartışmanın ardından bir süreliğine kordon boyundan uzaklaştı. Sepetçioğlu da Kordon Boyu Caddesi’ndeki çocuk parkı içerisinde bir banka uzanıp uyumaya başladı. Alkol tesiri altında olan zanlı Şanverdi, olay yerine dönerek uyumakta olan Sepetçioğlu’na saldırdı. Zanlı, yanında getirdiği ekmek bıçağı ile Sepetçioğlu’nu önce boynundan ardından sırtından iki kez bıçaklayarak öldürdü. 

Bıçağı çöpe attı
Zanlı daha sonra soğukkanlı bir şekilde yürüyerek olay mahallinden ayrıldı. Olay polise bildirilirken, Girne Adli Şube Ekipleri zanlıyı Beycanlar Çarşısı’nda yaya vaziyette tespit etti. Zanlı gözaltına alınıp polise götürülürken, cinayet mahallinde geniş çaplı inceleme yapıldı. Olayın yaşandığı yer kan gölüne dönerken, yapılan incelemelerin ardından ceset morga kaldırıldı, belediye ekipleri kan dökülen yerleri yıkayarak temizledi.
Ayrıca olay yerinde yapılan incelemede cinayet bıçağı yakın yerdeki çöp kutusunda bulundu. 
Gözaltına alınan zanlı dün tutuklama talebi ile Girne Kaza Mahkeme’sine çıkarıldı. Cinayet soruşturmasını yürüten Müfettiş Muavini Hüseyin Zaifer, duruşmada olayı aktardı. 

Zaifer: Küfür ettiği gerekçesi ile yaptı
Zaifer, cinayetin sabah saat 04.40 sıralarında Girne’de 20 Temmuz Kordon Boyu Caddesi üzerinde meydana geldiğini belirtti. Polis, zanlı ile Sepetçioğlu arasında tartışma yaşandığını, bunun üzerine pusu kuran zanlı Şanverdi’nin 184 promil alkol tesiri altında olduğu sırada kendisine küfür ettiği gerekçesi ile bankta uyuyan Hasan Polat Sepetçioğlu’nu boynundan ve sırtından bıçaklayarak öldürdüğünü açıkladı. Zaifer, cinayetin hemen ardından, zanlının bıçağı çöp bidonuna attığını ve olay yerinden ayrıldığı ancak kısa süre sonra polis tarafından tespit edilip tutuklandığını söyledi. Zaifer, olayın çok yeni olduğunu, zanlının tutuklandığı anda bir gönüllü ifade vererek işlediği suçu itiraf ettiğini belirterek, zanlının soruşturma amaçlı 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti. Mahkeme talebi kabul ederek zanlı hakkında 3 gün tutukluluk emri verdi.

Dört kişi cinayete kurban
Cinayete kurban giden Sepetçioğlu’nun ülkede turist vizesi ile bulunduğu öğrenildi. Yıllardır KKTC’de yaşayan katil zanlısı Şanverdi’nin ise ülkede kaçak olarak kaldığı belirtildi. Sepetçioğlu’nun ölümü ile 2018 yılında cinayete kurban gidenlerin sayısı 4 oldu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473