banner564

Çok sert konuştu

Cumhurbaşkanı Akıncı, adanın bölünme noktasına gelmesinin Rum liderliğinin tutumundan kaynaklandığını söyledi

Çok sert konuştu
banner598

    Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Rum liderliğinin uzun yıllar büyük yanlışların peşinde koştuğunu, nerede durması gerektiğini bilemediğini ifade ederek “Eğer ada bugün bölünmüş noktadaysa bunu nedeni nerede durması gerektiğini bilemeyen Rum liderliğinin yarattığı durumlardır” dedi.

   23 Nisan törenlerinde konuşan ve “Bu adada barış ve huzur içinde yaşmak istiyoruz” diyen Akıncı, sözlerini şöyle sürdürdü: 
   “Kıbrıs Rum toplumunun liderliği, uzun yıllar büyük yanlışların peşinde koştu. Nerede durmaları gerektiğini bilemediler. Bu adada ortak, eşit bir yaşam yerine, tüm adayı Yunanistan’a bağlamak istediler, Enosis emellerinin ardından koştular. Eğer ada bugün bölünmüş bir noktadaysa bunu nedeni nerede durması gerektiğini bilemeyen Rum liderliğinin yarattığı durumlardır. Biz Kıbrıslı Türkler olarak hep haklarımızı korumanın peşinde olduk. Bu topraklarda, eşit, özgür insanlar olarak adil ölçüler içinde ve çözümü makul olanda aradık.  Bugün yine aynı noktadayız. Yine haklarımızın ötesinde bir şey talep etmiyoruz. Yine bu adada eşitlik, özgürlük ve güvenlik içinde yaşama peşindeyiz.”

Bölünme lüksümüz yok
Bu topraklarda makul olanı ararken, bunun peşinden koşarken bir noktada çok dikkatli olunması gerektiğini vurgulayan Akıncı şöyle konuştu: “Bizim içinden geçmekte olduğumuz bu süreçte, bölünme lüksümüz yoktur. Bizim bu gidişat için de birbirimizle didişme lüksümüz yok. Son günlerde bir takım spekülasyonlar yapılıyor, bir takım söylemlerde bulunuluyor. Böylesi bir günde bunlara değinmek istemezdim ama konuya verdiğim önem nedeniyle böylesi bir günde dahi bunun altını çizmeden edemedim.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474