banner564

‘Çok üzgünüm bırakın gideyim’

Adres sorma bahanesiyle 15 yaşındaki kızın yanına giden Kamerunlu Aka, göğüsleri elleyince okul yerine karakola götürüldü

‘Çok üzgünüm bırakın gideyim’
banner598

 Suna ERDEN

   Kuzey Kıbrıs’ta öğrenci olarak bulunan 25 yaşındaki Kamerun uyruklu Esongoah Hilary Aka, 15 yaşındaki kız çocuğuna cinsel tacizde bulunduğu gerekçesiyle tutuklandı. 
   Lefkoşa’da önceki gün sokak ortasında meydana gelen olayda, zanlının adres sorma bahanesi ile kızın yanına gittiği, omuzuna dokunduktan sonra göğsünü sıkarak cinsel saldırıda bulunduğu öğrenildi. Genç kızın şikayeti üzerine tutuklanarak dün mahkemeye çıkarılan zanlı, “Çocuktan ve ailesinden de özür dilerim” dedi.
   Duruşmada olayı aktaran polis, zanlı Esongoah Hilary Aka’nın 01 Nisan 2019 tarihinde Lefkoşa'da Ahmet Mutallip Caddesi'nde saat 11.30' da 15 yaşındaki T.B.G. isimli kız çocuğuna cinsel saldırıda bulunduğunu belirtti. Polis, zanlının 02 Nisan 2019 tarihinde kendisine okunan yazılı davayı kabul ettiğini söyledi. Zanlı hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını kaydeden polis, Kamerun vatandaşı olup, KKTC’de öğrenci izni ile kalan Aka’nın tutuklu yargılanmasını talep etti. 
   Mahkeme, zanlının bir ayı aşmamak üzere cezaevinde hükümsüz tutuklu kalmasına emir verirken, söz hakkı alan zanlı, “Çok üzgünüm. Kıbrıs hükümetinden, çocuktan ve ailesinden de özür dilerim” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474