banner564

3. Uluslararası Vounous Pişmiş Toprak Sempozyumu başladı

74 sanatçı katılacak 

3. Uluslararası Vounous Pişmiş Toprak Sempozyumu başladı
banner598

3. Uluslararası Vounous Pişmiş Toprak Sempozyumu’nun açılış töreni gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, eşi Meral Akıncı ile birlikte 3. Uluslararası Vounous Pişmiş Toprak Sempozyumu’nun açılış törenine katıldı. 
Cumhurbaşkanı Akıncı açılış töreninde yaptığı konuşmada, KKTC dışından bu yıl sempozyuma 10 farklı ülkeden toplam 14 sanatçının katıldığını belirterek,  Vounous Pişmiş Toprak Sempozyumu’nun uluslararası çapta bir etkinlik olduğunu ifade etti.
Geçen sene ikincisi düzenlenen Uluslararası Vounous Pişmiş Toprak Sempozyumu’nda üretilen eserlerin Bedesten’de sergilendiğini anımsatan Cumhurbaşkanı Akıncı, üç yıldan beridir sempozyumun üretim alanında bulunup etkinliğin bir izleyicisi olduğunu dile getirerek bundan duyduğu memnuniyeti ifade etti.
Kıbrıs adasının binlerce yıllık bir tarihi barındırdığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Akıncı, “Bilinen tarih, 10 bin yıl öncesine kadar dayanıyor. 5 bin yıl önce var olan bir yerleşim alanının bu tür etkinliğe sahne olması; uluslararası turizm alanında da mutlaka bugünkünden çok daha fazla ilgi uyandıracak potansiyele sahiptir diye değerlendiriyorum” şeklinde konuştu.

Sempozyuma toplam 74 sanatçı katılacak 
Cumhurbaşkanı Akıncı konuşmasının ardından sempozyumdaki stantları gezerek sanatçılarla sohbet etti, üretilen replikaları inceledi. 
Bu yıl 1-16 Eylül tarihleri arasında yapılacak sempozyuma 14’ü yabancı toplam 74 sanatçı katılıyor. Sempozyumda, rolyef ve bronz çağa ait bira üretimi, Erken ve Orta Tunç Çağı’nda Vounous’ta kullanılan üretim teknikleriyle seramik ve metal döküm çalışmaları yanında birçok aktiviteye yer verilecek. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474