banner564

Çok zor değil

“Turizmde hedef 3 milyon turistle 50 bin civarı yatağa ulaşmaktır” diyen Sucuoğlu, “Malta bunu başardı biz neden başarmayalım” diye sordu

 Çok zor değil
banner598
Kıbrıs Türk Otelciler Birliği'nin öncülüğünde, Türkiye Cumhuriyeti’nin finansmanıyla turizm çalışanlarına, yöneticilerine ve ara yöneticilere turizm konusunda verilen eğitimlerin tamamlanası kapsamında düzenlenen kokteylde konuşan Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, turizm konusunda açıklamalarda bulundu.
Sucuoğlu, lokomotif sektör olarak turizmin rakibi olmadığını, Kuzey Kıbrıs’ta bu sektörün önünde ciddi bir engel de bulunmadığını söyledi.
Turizm konusunda gerekli bilince ulaşılmasıyla, herkesin üzerine düşen görevi tam anlamıyla yapmasıyla ve eğitimin sürece dahil edilmesiyle kaliteli bir turizm ordusu yaratılabileceğini vurgulayan Sucuoğlu, “Kıbrıs Türk halkının Maltalıdan ne eksiği var? Yoktur. Fazlası vardır ama Malta bugün bunu başardı. Kuzey Kıbrıs olarak biz neden başarmayalım?” diye sordu.
Kuzey Kıbrıs’ın avantajı olduğuna da dikkat çeken Turizm Bakanı Sucuoğlu, “Bizim Anavatanımız var. Her dara, sıkıntıya düştüğümüzde başvurduğumuz ve gerekli katkıyı aldığımız bir adresimiz var. Turizmdeki krizin çözümünü bulmak için uzun süre geçmeden Türkiye’ye ziyaret yapacağız ve eminim gerekli katkıyı alacağız” şeklinde konuştu.
Sucuoğlu, Türkiye’nin yatırımlar konusunda, özellikle turizm yatırımları konusunda KKTC’yi her yönüyle desteklediğini söyledi..

3 milyon turistle 50 bin yatak hedefi…
“Bizim hedefimiz ve hayalimiz, belki bu bazılarının hoşuna gitmeyebilir ama bu ülkenin 3 milyon turistle 50 bin civarı yatağa ulaşmaktır” diyen Sucuoğlu şunları kaydetti:
“50 bin rakamı büyük bir rakam değil. Bafra’daki tesislerin hazır olmasıyla 21 bin 300 yatağa 18 bin daha eklenecek. Büyük ve orta ölçekli tur operatörleri ancak artan yatak sayısıyla Kuzey Kıbrıs’ı aktör olarak görmeye başlayacak. 10- 15 bin yatakla milyonları yerinden oynatan tur operatörlerini motive edemezsiniz. Büyüyeceksiniz ki büyüklerle muhatap olabilesiniz.”

 “Turizmin ilkokul müfredatına dahil edilecek”
Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu turizmin ilkokuldan itibaren eğitim müfredatına dahil edileceğini ve ders olarak okutulacağını açıkladı.
“Ben ilkokul öğrencisiyken turizm bize ders olarak okutuluyordu” diyen Bakan, konuyu Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst ile görüştüklerini söyledi, çalışmalar tamamlandığı zaman gerekli açıklamaları yapacaklarını kaydetti.

Sucuoğlu’nun Silifke’den misafirleri vardı
Öte yandan Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, Türkiye Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar başkanlığındaki heyeti kabul etti.
Sucuoğlu kabuldeki konuşmasında, 2016 yılında özellikle Türkiye pazarında yoğun bir tanıtım kampanyası başlatacaklarını belirterek, kültür turlarının yoğunlaşması ve kültürel değerlerin ön plana çıkması adına böyle bir çalışma yaptıklarını söyledi.
Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar ise konuşmasında, KKTC ile kültürel ve ticari bağların daha da gelişmesi için birlikte çalışma arzusunda olduklarını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2015, 10:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473