banner564

Çöpler toplanmıyor!

LTB Başkanı Harmancı “1 Mayıs ödeneğini iki taksitte ödeyelim” dedi, sendika hizmetleri durdu

Çöpler toplanmıyor!
banner598
Belediye Emekçileri Sendikası (BES) Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB)’nde 1 Mayıs İşçi Bayramı ödeneğinin verilmemesi nedeniyle iş bırakma eylemi gerçekleştiriyor.
   Eyleme katılım LTB’nin Sanayi Bölgesi’ndeki tesislerinde gerçekleşiyor. Belediye Sarayı’nda ise dün çalışanlar sendikanın iş bırakma çağrısına rağmen işlerinin başındaydı. 
   Ancak sanayi bölgesindeki personelin iş başı yapmaması nedeniyle önceki gece ve dün gece Başkent’in çöpleri toplanmadı. Sorun dün taraflar arasında masaya yatırıldı. 
   LTB Başkanı Mehmet Harmancı ve BES Başkanı Ulus Arpalıklı ve Genel Sekreteri Mustafa Yalınkaya bir araya geldi. 
   Görüşme sonrasında Diyalog muhabirine bilgi veren Başkan Harmancı, “1 Mayıs ödeneğinin 2 taksitte ödenmesi konusunda sendikaya öneri sunduk. İlk taksiti 10 Mayıs’ta, ikincisini de 15 Haziran’da ödemeyi teklif ettik. Ancak sendika yönetimi 15 Haziran’da tek bir  ödeme istedi. Ancak para akışlarımız dikkate alındığında bu mümkün değildir. Bunu sendika yöneticilerine ilettik. Kendileri teklifimize olumlu ya da olumsuz yanıt vermeyip, üyeleriyle bu öneriyi değerlendireceklerini söyledi. 

Maaşlar ödendi 

   Başkan Harmancı yaşananları anlamakta güçlük çektiğini belirterek, “Çalışanlarımızın maaşlarını ödedik. 1 Mayıs ödeneğini de iki taksitte ödeme taahhüdü verdik” dedi. 
   BES’ten dün sabah yapılan açıklamada da Harmancı’nın, görev süresi boyunca 1 Mayıs ödeneği ve diğer hakların ödenmeyeceğini bildirdiğini savunarak, BES’in bu kararı tanımayacağı belirtti.



Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2016, 09:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474