banner564

CTP dozu artırıyor

İskele’de partilileri ile buluşan Tufan Erhürman, hükümetin yandaşlarını mutlu etmek ve siyasi çıkar elde etmek için icraat yaptığını savundu

CTP dozu artırıyor
banner598
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, üyelere yönelik başlattığı bilgilendirme toplantısına İskele’de devam etti. 
 Erhürman burada yaptığı konuşmada, hükümetin yandaşlarını mutlu etmek ve siyasi çıkar elde etmek için icraat yaptığını savunarak, “Dertleri insan sevgisi değil” dedi.
UBP-DP hükümetinin 9 aydır görevde olduğunu, bu sürede zam yapılmayan alan kalmadığını söyleyen Erhürman, “Bu zamları yaparken dövizdeki yükselişin arkasına sığınıyorlar. Döviz yükseldiğinde hükümet bunu her şeye yansıtacaksa hükümete ne gerek var? Oraya bir muhasebeci koyalım dövize bakarak her şeye zam yapsın. Bu kadar zammı biz yapsaydık yer yerinden oynardı. İktidara geliyoruz CTP’yi eleştiriyorlar, muhalefete düşüyoruz yine CTP’yi eleştiriyorlar. Bu propaganda çarkını kırmamız lazım. Halkı daha fazla kandırmalarına müsaade edemeyiz” ifadesine yer verdi.

Kıbrıs konusunu da konuştu 
Üyelerle iç politikanın yanı sıra Kıbrıs konusunu da konuşan Genel Başkan Tufan Erhürman, bazı kesimlerin müzakerelerin çöktüğünü iddia ettiğini söyledi, “Bu kesimler bayram havasına bürünmüş gibi görünüyor ancak sürecin çökmediğini biliyorlar. Bu nedenle müzakereleri baltalama yolunda her türlü çabayı gösteriyorlar” dedi.
CTP’nin kurulduğu günden bu yana siyasi eşitliğin temel olacağı bir federasyon talebinde bulunduğunu dile getiren Erhürman, “Siyasi eşitlik BM’nin çözüm parametrelerinden biridir. Ama şu ana kadar maalesef Rum lider Anastasiadis siyasi eşitlik konusunda gelmesi gereken noktaya gelmedi. Dönüşümlü başkanlık sözlü de olsa kabul edilmiş durumdadır. Ama bu yeterli değildir. Siyasi eşitlik, federal devletin içerisindeki tüm birimlerde Kıbrıslı Türklerin Kıbrıslı Rumlarla ya eşit sayıda ya da sayı eşit değilse etkili katılım olanağını taşıyarak yer almalarıdır” ifadesine yer verdi.

Çözüm olsa da olmasa da
Erhürman, turizm konusunda da açıklamalarda bulunarak, yeni ve farklı politikalar ortaya koyup, esnafın, üreticilerin, çiftçilerin, hayvancıların ve sanayicilerin de turizmden para kazanmasını sağlamaya çalışacaklarını belirtti.  Ülkede faaliyet gösteren otellerdeki toplam yatak kapasitesinin yüzde 18’inin İskele ilçesinde olduğunu söyleyen Erhürman, “Çözüm olsa da olmasa da turistlerin bizim üreticimize de, esnafımıza da para bırakacağı bir turizm sistemi kurmamız lazım” dedi. 

Ekonomik kriz toplumsal seferberlikle aşılmalı
Öte yandan Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), hükümete, Ekonomik Koordinasyon Kurulu’nu toplantıya çağırarak, tüm sektörlerle döviz krizi ve fahiş zamlarla nasıl başa çıkılabileceği hususunda görüş alış-verişinde bulunması ve oluşacak somut önerilerin Meclis’te partilerin de katkısının alınacağı bir genel görüşmede ele alınması yönünde çağrı yaptı.
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) hükümetin icraatlarını eleştirdiği yazılı açıklamasında ”Bu büyük ekonomik krizin toplumsal seferberlikle aşılması gerekmektedir” dedi.
Yapılan açıklamaya göre, CTP; hükümetin, geniş halk kesimlerinin alım gücünü artırmaya dönük iç piyasadaki mal ve hizmetlerin ucuzlamasını sağlayacak maliye politikaları uygulayamadığı gibi bunun aksine, çalışan kesimlerden daha fazla vergi toplamaya yöneldiğini iddia etti.

Asgari ücretin yürürlüğe girişi 1 Ocak olmalı
Hükümetin “derhal” asgari ücretin yürürlüğe giriş tarihini 1 Ocak 2017 şeklinde ele alması veya vergi hesaplamalarında kişisel muafiyetin yanı sıra dikkate alınan özel indirim oranını yükseltme yoluna gitmesi istenilen açıklamada “Hükümete çağrımız, uzun süredir toplanmayan Ekonomik Koordinasyon Kurulu’nu derhal toplantıya çağırması, tüm sektörlerle döviz krizi ve fahiş zamlarla nasıl başa çıkılabileceği hususunda görüş alış-verişinde bulunması ve oluşacak somut önerilerin Meclis’te tüm siyasi partilerin de katkısının alınacağı bir genel görüşmede ele alınmasını sağlamasıdır. Bu büyük ekonomik krizin toplumsal seferberlikle aşılması gerekmektedir. Çare, asla ama asla, yurttaşlarımızın cebine el atarak günü kurtarmak değildir.” 

Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2017, 09:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474