banner564

CTP’nin tavrı net

Erhürman, “Sürecin sonuç odaklı olması ve ucu açık olmaması gerekir” dedi

CTP’nin tavrı net
banner598

Anamuhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, CTP olarak sürekli yeni bir sürecin başlayabilmesi için biri esasa dair, diğeri de yönteme dair olmak üzere iki konunun halledilmesinin sürecin başarıya ulaşması açısından önemli olduğuna inandıklarını söyledi.
Esasa dair meselenin yani siyasi eşitlik tartışmasının bir an önce ortadan kalkması gerektiğini kaydeden Erhürman, “Herkesin bildiği BM Güvenlik Konseyi’nin son kararında da gerekli atıflar yapılarak, siyasi eşitliğin bir kez daha altı çizildi. Erhürman, siyasi eşitliğin, etkili katılım içermesi gerektiğine atıflar yapılarak, altı çizilen unsur olarak oraya çıktığını söyledi.
Yönteme dair ise iki noktanın altını çizdiklerini dile getiren Erhürman, sürecin sonuç odaklı olması ve ucu açık olmaması gerektiğini kaydetti.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın da kendilerine aktardıklarından, kendisinin de bu iki nokta üzerinde durduğunu anlamış olduklarını dile getiren Erhürman, bu süreçte referans şartları veya kavramlarının bu noktaları içerecek şekilde oluşmadığını, bunun üzerindeki çalışmanın devam ettiğini kaydetti.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Op.Dr.İlkan Ertuğ
Op.Dr.İlkan Ertuğ - 5 yıl Önce

Siyasî Eşitlik ve Türkiye'nin Garantörlüğü şarttır.Böylelikle kan dökülmesi önlenmiş olur.

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473