banner564

Onlar çok mutlu

Rum Başpiskoposu Hrisostomos, Kuzey Kıbrıs’ta yaşayan Rusların adayı terk etmesi için çırpınıyor ama başarılı olamıyor

Onlar çok mutlu
banner598

   Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu Hrisostomos, Kuzey Kıbrıs’taki tüm Rusların adayı terk etmesi için Moskova Patiri ile görüşme yapacağını ve bu konuda Rum İstihbarat Teşkilatı (KİP) Başkanı Kiriakos Kuros’tan bilgi talep edeceğini açıkladı.

  Hrisostomos, Kuzey Kıbrıs’ta 40-50 kadar Rus’un yaşadığını iddia ederken, Diyalog’a konuşan bir KKTC yetkilisi “Yüzlerce değil, binlerce Rus vatandaşı ülkemizde gayet mutlu bir şekilde yaşıyor” dedi. Yetkili, çalışma izinlilerin yanı sıra, buradan ev alarak yaşayan Rus vatandaşlarına ikamet verildiğini ifade etti.

Papaz kafayı fena bozdu

    Kuzey Kıbrıs’taki Rus Kilisesi’nin Moskova Patrikhanesi ile herhangi bir ilişkisinin bulunmadığının daha önce açıklandığını belirten Politis gazetesi ise, Rus Büyükelçisi Stanislav Osadchiy ile yapılacak görüşmede detaylı bilgi alınacağını iddia etti.
   Gazete, konunun Sen Sinod Meclisi’nde de görüşüldüğünü ve Başpiskopos Hrisostomos’un, KKTC’deki Rus vatandaşlarının Ortodoks Kilisesi kurma girişimlerinden rahatsız olduğunu belirtti.
   Habere göre, Hrisostomos, KKTC’de yaşayan Ruslara KKTC’den ayrılıp vatanlarına geri dönmeleri için Rusya Cumhurbaşkanı Putin ve Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrı yapacak.
   Hrisostomos, KKTC’de yaşayan Rusların Güney Kıbrıs’a yerleşmek istemeleri halinde, Rum Kilisesi’nin onlara memnuniyetle hizmet vereceğini de açıkladı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473