banner564

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bir mektup hazırlandı:

Güzelyurt’un, Rumlara verilmesini istemeyen Sivil Toplum Platformu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunmak üzere bir mektup hazırladı:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bir mektup hazırlandı:
banner598
  ‘Size güveniyoruz’

   Güzelyurt Sivil Toplum Platformu tarafından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulmak üzere hazırlanan mektupta, su kaynaklarının üzerinde bulunan bu bölgenin Rumlara verilmemesi yönündeki beklentiler dile getiriliyor.
   Platform adına Şinasi Özdeş tarafından hazırlanan mektubun içeriği şöyle: 
   KKTC ye yeniden hoş geldiniz. KKTC halkı sizleri bağrına basmakla büyük bir heyecan ve gurur duymaktadır.
   Sizlere ne geçmiş ne de mevcut durum hakkında bilgi verecek değiliz. Türkiyesiz bir Kıbrıs Türk Toplumunun var oluşundan bahsetmek bile abestir.
   Biz Güzelyurt Halkı, en az bir bazılarımızda dört kere göçmen olmuş insanlarız. Senelerdir süregelen görüşmeler sürecinde hep pazarlık konusu olmaktayız. Yarınından emin olmayan insanlarımızın bir kısmı bölgeyi terk etmişlerdir. Bu belirsizlik daha ne zamana kadar sürecek? Bölgeye hiçbir yatırımın yapılmaması da bu endişelerimizi çoğaltmaktadır. Bu belirsizliğe artık bir son verilmelidir.
   Rum görüşmeci bizden istediği yerlerin isimlerini Türk tarafına söylemiştir. Bu isimler arasında Güzelyurt ve yöresi de vardır.
   KKTC topraklarının en verimlisi ve su kaynaklarının üzerinde bulunan bölgemiz, ayrıca katma değerin %82 sini sağlayan bu toprakların pazarlık konusu yapılmamasını sizden rica ediyoruz.

2004’te aldatıldık
   2004 Annan planı referandumunda Türkiye’ye A.B. kapılarının açılacağına inandığımız için gözü kapalı ve de 3 yıl gibi kısa zamanda bu bölgeyi terk etmeye EVET dedik. Suçlu bulunduk. Cezalandırıldık. 
   Hâlbuki anavatanımızın yüce menfaattarı için Güzelyurt halkı göçmen olmak değil daha da büyük fedakârlıklara hazırdır.
   Ama hem KKTC halkı hem de Türkiye aldatılmış olup HAYIR diyen Kıbrıs Rum tarafı mükâfatlandırılmıştır.
   Şimdi sürdürülmekte olan görüşmelerde de A.B. ajanları aynı oyunları sergileyerek halkımıza etrafı tozpembe göstermekte; yarın anlaşma olacakmış havasını yaratmaya çalışmaktadırlar. A.B. yetkilileri Türk tarafını mesken tutmuşlardı. Biri gelip diğeri  gidiyor. 
   Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne son gelişinizde artık Güzelyurt verilemez demiştiniz. Bu sözünüze güvendik ve güveniyoruz. Öyleyse gereğini yapacağınıza inanıyoruz. 

Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2015, 10:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474