banner564

Dedeoğlu müzakerelerden umutlu

Türkiye’nin AB Bakanı Dedeoğlu, "Kıbrıs'ta önümüzdeki yıl çok hareketli geçecek diye tahmin ediyorum" dedi

Dedeoğlu müzakerelerden umutlu
banner598
Türkiye Avrupa Birliği (AB) Bakanı Beril Dedeoğlu, temaslarda bulunmak üzere Brüksel'e gitti. Dedeoğlu, sabah saatlerinde Avrupa Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn ile Komisyonun Bütçe ve İnsan Kaynaklarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Kristalina Georgieva ile bir araya geldi.
Dedeoğlu, görüşmelerinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Güney Kıbrıs'ın, fasılların açılmasını engellemeye devam edeceğine ilişkin açıklamasının hatırlatılması üzerine ise Dedeoğlu, şöyle konuştu:
"Kıbrıs'ta müzakereler devam ediyor. Kıbrıs'taki müzakerelerin sonuçlanmasıyla hareketlenebilecek başlıklar hangileri olabilir, hazırlık dereceleri neler olabilir, bu konuda farkı farklı komiserlerle görüşerek hem Komisyon'un tutumu hakkında bilgi alıyoruz hem de kendi hazırlık derecemiz hakkında bilgi veriyoruz. 'Bugün açabileceğimiz başlıklarımız var. Yeter ki siyasi irade gösterilebilsin' diyoruz. Kıbrıs'ta da gayet olumlu gidiyor görüşmeler. Dolayısıyla önümüzdeki yıl çok hareketli geçecek diye tahmin ediyorum bu konuda.''

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2015, 12:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473