banner564

Değer miydi Gena? 

Haftada bir gün temizliğe gittiği evden 430 lira çaldığı gerekçesiyle tutuklu yargılanan sanık, 6 ay hapse mahkûm edildi

Değer miydi Gena? 
banner598

Suna ERDEN

Girne’de iki yıldır haftada bir gün temizliğe gittiği evden para çaldığı gerekçesiyle yargılanan 47 yaşındaki Bulgar asıllı Gena Milenova Kabatzola hakkındaki yargı süreci tamamlandı. Tutuklandığı 26 Mayıs 2018 tarihinden önce 4 yıl ülkede kaçak kaldığı ve izinsiz çalıştığı ortaya çıkan sanık Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanarak 6 ay hapse mahkûm edildi.
Kararda, sanığın 25 Mayıs 2018 tarihinde Zeytinlik Bölgesinde temizlik için gittiği evden, ev sahibi O.P.’ye ait salonda çekmecede bulunan 430 TL parayı çaldığı belirtildi.
Kararı okuyan Kıdemli Yargıç Pınar Beyoğlu, sanığın temizlikçi olarak çalıştığı evden 430 TL parayı çaldığını, ev sahibinin şikâyeti üzerine tutuklandığını ve sorgusunda suçunu itiraf ettiğini kaydetti. Beyoğlu, sanığın yapılan sorgusunda para çaldığını itiraf ederek dürüst davrandığını kararda hafifletici neden olarak kullanıldığını belirtti. Bu tür suçların işveren ile iş arasındaki güveni sarstığını kaydeden Yargıç, sanığın işverene güven duygusu aşıladıktan sonra bu suçu işlediğini kaydetti. 
Beyoğlu, sanığın uzun zamandır ülkede olduğunu ve çalışma izinsiz çalıştırıldığını da ifade ederek, sanığı izinsiz çalıştıranlar hakkında da soruşturma başlatılması direktifi verdi.
Kıdemli Yargıç Pınar Beyoğlu, aktarmış olduğu tüm olgular ışığında sanığı işlemiş olduğu  “Müstahdem tarafından sirkat” suçundan 6 ay hapse mahkûm ettiklerini açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2018, 11:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474