banner564

“Denetimler sıkılaştırılmalı”

Adli vakaların çoğalmasını nüfus artışına bağlayan vatandaşlar polis sayısının da artırılması gerektiğini söyledi

“Denetimler sıkılaştırılmalı”
banner598

Melin DOBRAN
Vatandaşlar, Kuzey Kıbrıs’ta son dönemlerde artış gösteren hırsızlık, cinayet, darp ve kavga gibi meydana gelen şiddet olaylarını yorumladı. 
Adaya yapılan giriş çıkışlarda polisin daha sıkı denetim yapması gerektiğini söyleyen halk, “Elini kolunu sallayan ülkeye geliyor” dedi. Ülkeye kimlikle de giriş yapıldığını anımsatan vatandaşlar, pasaportla giriş yapılması gerektiğini belirtti. Vatandaşlar, adli vakaların çoğalmasını, nüfus artışına bağladı. Nüfus arttıkça bu tür olayların da artacağını dile getiren vatandaşlar, polis sayısında artış yapılması gerektiğini söyledi. Ayrıca halk, başta trafik ışıkları olmak üzere sokaklara mobese kamerası takılmasını istedi.

Vatandaşlar ne dedi..??

Gül Tufan:
Son zamanlarda ülkede adli vakaların çoğaldığını görüyoruz. Bu da denetimsizlikten kaynaklanıyor diye düşünüyorum. Yurt dışından Kıbrıs’a kimlikle gelme ve kimlikle giriş yapılıyor. Bence böyle olmamalı. Polis sayısı artırılmalıdır. Polis de gerekli bir şekilde görevini yapmalı. Polis sayısı artarsa daha iyi olacak.

Mehmet Okduman:
Ülkede meydana gelen adli vakalarda artış ve çeşitlilik var. Ülkeye yapılan giriş çıkışlarda ve yurt dışından gelenlerde daha iyi kontrol yapılması lazım. Adaya şu an kimlikle de giriş yapılıyor. Giriş yapacak olanların eskisi gibi pasaportla gelmeleri gerekiyor. Polis istihdamı yapılmalı. Polis sayısı çoğaltılmalıdır ki asayiş daha iyi sağlanabilsin.

Mehmet Atay:
Ülkede adli vakalarda hem artış hem de değişkenlik var. Nüfus arttıkça ve kontrol zayıfladıkça bu tip şeylerin olması kaçınılmaz oluyor. Kontrol ve denetleme belli aralıklarda olursa bunun üstesinden gelinir. Birçok ülkede daha büyük nüfuslar var. Onlarda da ayni vakalar vardır. O yüzden bu iş için sıkı kontrol gerekiyor. Yeter ki uğraşalım bu konuda. Polis sayısı ülkeye göre bin kişi azmış, bu işler sayı ile değil bu işler sistem ve iş yapış şekliyledir.

Ahmet Yalman:
Ülkede suç oranları arttı, nüfus çoğaldıkça bu olaylar da olacak. Dünyanın her yerinde aynıdır. İnsanlar fakirleştik sonra, işsiz kaldık sonra bu işler olacak. Gittikçe çoğalacak. Polis sayısı eksikse, polis almalıdırlar. Bu sayede halka da iş açılır. Ayrıca ülkede mobese kamerası da olmalıdır.

Ferhat İnanlı:
Ülkedeki suç oranları bayağı arttı ve artacak da. Olaylar gittikçe kötüye gidiyor. Elini kolunu sallayan buraya geliyor. Ülkeye giren çıkan belli değil, yabancı çok. Eskiden böyle değildi. Giderek daha da artacak. Değil bin, on bin tane de polis olsa yeterli olmaz. Mobese kamerası ise her yerde olması lazım özellikle trafik ışıklarında ve sokaklarda olması lazım.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474