banner564

Denize düşen yılana sarılır

Organza mağazasından 129 bin TL çalmakla suçlanan satış memurunun müşterileri tek tek arayıp “patron sorarsa bana para verdiğinizi söylemeyin” dediği iddia edildi

Denize düşen yılana sarılır
banner598
Başkent Lefkoşa’da faaliyet gösteren Organza Mağazasından 129 bin TL çalmakla suçlanan satış memurunun müşterileri tek tek arayıp “patron sorarsa bana para verdiğinizi söylemeyin” dediği iddia edildi. Polis gözetiminde 9 gündür  tutulan zanlı Atilla Çetin hakkındaki soruşturma sürüyor. İşyeri sahibinin şikâyeti üzerinde gözaltına alınan ve ilk etapta 13 bin TL çaldığı gerekçesi ile hakkında soruşturma başlatılan zanlının, Mart-Ekim 2014 tarihleri arasında 129 bin 907 TL çaldığı belirlendi. Polis, soruşturmasını sürdürürken zanlıyı ek süre talebi ile yeniden mahkemeye çıkardı. Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde gerçekleştirilen duruşmada 1 Kasım tarihinde işyeri sahibinin satış sorumlusu olan zanlıyı 10 bin 360 TL çaldığı gerekçesi ile şikâyet ettiği ve aynı gün tutuklanan zanlı hakkında soruşturma başlatıldığı açıklandı. 

13 oldu 129 bin TL
Polis, zanlının ilk etapta 13 bin TL para çaldığını kabul ettiğini belirterek, 2 Kasım ve 5 Kasım tarihlerinde iki kez mahkemeye çıkarılan ve hakkında 9 gün tutuklama emri alınan zanlının daha fazla para çaldığını tespit ettiklerini söyledi. Polis, 32 müşteriden ifade aldıklarını, zanlının çalmış olduğu para miktarının 129 bin 907 TL olduğunu tespit ettiklerini,76 kişiden daha ifade alacaklarını ve bu meblağın artabileceğini açıkladı. Polis, soruşturmanın devam ettiğini, alınacak ifadeler olduğunu, zanlının serbest kalması halinde tanıklara etki edebileceğini belirterek, bu yöndeki bulguyu da mahkemeye sundu. Polis zanlının bazı müşterileri telefonla arayarak, “İşyeri sahibi sizi ararsa, bana para vermediğinizi söyleyin” şeklinde telkinde bulunduğunu açıkladı. Polis, soruşturmanın güvenliği açısından zanlının 6 gün daha tutuklu kalmasını talep etti. Talebi ve aktarılan bulguları değerlendiren mahkeme zanlının tutukluluk süresini 6 gün daha uzattı.

Güncelleme Tarihi: 12 Kasım 2014, 10:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474