banner564

Deprem anı canlandırıldı

Sivil Savunma Afet ve Acil Durumlara Müdahale Tatbikatı-2017 Girne’de başladı

Deprem anı canlandırıldı
banner598
Raif UZKAN
Sivil Savunma Afet ve Acil Durumlara Milli Müdahale Tatbikatı-2017 dün saat 10.04’te başladı.
Tatbikatta, merkez üssü Girne’nin 20 kilometre kuzeyi olan 7.3 büyüklüğündeki deprem ve sonrasında Girne başta olmak üzere tüm ilçelerde yaşanan gelişmeler canlandırıldı.
Tatbikat senaryosu uyarınca, Başbakanlık Afet ve Acil Durumlar Yönetim Komitesi, Başbakanlık Müsteşarı Metin Beyoğlu başkanlığında Başbakanlık’da toplanarak ülke çapında çalışmalara başlanması yönünde karar üretti.
Tatbikat çerçevesinde saat 10.13’te sirenler çaldı ve 10.30’da Beyoğlu’nun depreme ilişkin basın açıklaması radyo ve televizyon kanalları ve yazılı basın vasıtasıyla halka duyuruldu.
Tatbikat gün boyu KKTC genelinde uygulandı ve çeşitli senaryolarla devam etti.

Yaralılara müdahale senaryosu icra edildi
Sivil Savunma Afet ve Acil Durumlara Milli Müdahale Tatbikatı -2017 kapsamında Intergaz tesislerinde deprem ve sonrasında olabilecek afetleri önleme ve gerekli tedbirleri almaya yönelik senaryo icra edildi.
Tatbikatta Intergaz ve komşu şirketlerin personelinin yanı sıra, Sivil Savunma ve halk örgütü, itfaiye, polis ve üniversitelerin arama-kurtarma ekipleri aktif rol aldı.

Çelebi: Koordineli müdahale yapıldı
Sivil Savunma Teşkilat Başkanı Erdoğan Çelebi tatbikatın burada yaptığı konuşmada, 6 ilçede 10 özel durum ve tatbikat kontrol merkezi tarafından verilen çeşitli ara durumların icrasının gerçekleştirildiğini belirterek, tüm kurumlarla koordineli olarak olaylara müdahalenin yapıldığını söyledi.
Sivil Savunma Tatbikatı-2017’de amacın daire ve müesseselerin eğitim seviyesinin test edilmesi olduğunu belirten Çelebi, Intergaz’ın hem bulunduğu konum hem de yaptığı iş itibarıyla önemli bir kuruluş olduğunu anlattı.
Intergaz Genel Müdür Yardımcısı Kader Kencer de bu ve bunun gibi olaylara tüm kurum ve kuruluşların hazırlıklı olması, afet planlarını yapması ve bu planları tatbikatla deneyerek güncelleştirmesi gerektiğini ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 26 Ekim 2017, 10:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473