banner564

Detektör sinyal vermedi

Sucuoğlu, Devlet Laboratuvarı yangının ardından radyasyon bulgusuna rastlanmadığını açıkladı

Detektör sinyal vermedi
banner598
Doğuş Özokutan ÇİFTÇİOĞLU
Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, yapılan incelemeler sonucu, Devlet Laboratuvarı yangınında ya da sonrasında bölgede radyasyon bulgusuna rastlanmadığını açıkladı. Bakan Sucuoğlu Devlet Laboratuvarı yangınıyla ilgili yaşananlar ve gelinen nokta hakkında basın toplantısı düzenledi. 
Bakanlık bürokratları ve Devlet Laboratuvar Müdürü Mehmet Tatar’ın rahatsızlanması sonucu bu göreve atanan Doğuş Elmas’ın hazır bulunduğu toplantıda konuşan Sağlık Bakanı Sucuoğlu, polis araştırması sonucu yangının elektrik kısa devresinden çıktığının belirlendiğini ve sonucun sigorta şirketine bildirildiğini kaydetti. 
İtfaiye, Sivil Savunma Teşkilatı ve Polis yardımıyla söndürülen yangından sonra 23 Aralık’ta enkaz kaldırmak için profesyonel firmalarla temasa geçildiğini dile getiren Sucuoğlu, 26 Aralık’ta teknik firma yetkililerinin cihazlarla ilgili durum değerlendirmesi yaptığını anlattı.
Adli Kimya Fen Şubesi ve Besin Analizleri Şubesi dışında kalan bölümlerdeki aletlerin çok zarar görmediğini aktaran Sucuoğlu, 28 Aralık’ta Gazi Üniversitesi’nden gelen teknik heyetin hasar tespit çalışması yaptığını ve laboratuvarın zarar gören duvarları ve topraktan örnek alarak test için Türkiye’ye gönderildiğini dile getirdi.

Radyasyon detektörü sinyal vermedi
Sağlık Bakanı Sucuoğlu, Devlet Laboratuvarı’nın, Türkiye Atom Enerji Kurumu’nun Mersin-Anamur radyasyon detektörüne bağlı olduğunu ve detektörün yangından itibaren bugüne dek en ufak bir sinyal vermediğini de anlattı. Sucuoğlu bu bilginin Türkiye Atom Enerji Kurumu resmi internet sitesinden de görülebileceğini söyledi. Yine de her ihtimale karşı personele kan tahlili yapıldığını anlatan Sucuoğlu testler sonucu kötü bir bulguya rastlanmadığını aktardı.

Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2017, 10:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474