banner564

‘Devam edemez’

Rum Dışişleri Bakanı Kasulidis, garantilerin iptali konusunda uluslararası destek bulduklarını söyledi

‘Devam edemez’
banner598
   Rum Dışişleri Bakanı Yannis Kasulidis, garantilerin iptal edilmesine ilişkin tezlerinin uluslararası alanda anlayış gördüğü ve bu sistemin devam etmesinin mümkün olmadığını söyledi.
   Son gelişmelerle ilgili olarak DİSİ’yi bilgilendiren Kasulidis’in, Kıbrıs sorununun çözümünün Avrupa boyutları hakkında iyimser olduğu bildirildi..
   Kasulidis, güvenlik ve garantilerin Kıbrıslıları en çok ilgilendiren konulardan biri olduğunu belirtirken, toprak konusunun müzakerelerde görüşülmediğini sadece bir görüşmede yüzeysel olarak buna değindiklerini, garantiler konusunun ise hiç görüşülmediğini ifade etti.
   Kasulidis, bir soru üzerine Kıbrıs sorununda zaman takvimi olmadığını, ancak kaybedilecek zamanın da bulunmadığını söyledi.
   Kasulidis; güneyde milletvekilliği seçimlerinin yapılacağı 2016 Mayıs ayına kadar anlaşmaya varılmasının da zor olduğunu kaydetti.
   İyimserlik veya kötümserlik sürecine girilmemesini öneren Kasulidis, ümitlerin canlı tutulmasını istedi.
   Toplantıda söz alan Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis ise, Kıbrıs sorunun 9 görüşmede çözümlenemeyeceğini ifade etti.

Akıncı’ya tepki

   Bu arada Rum Yönetimi Hükümet Sözcü Vekili Viktoras Papadopulos, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın, derogasyonlara ilişkin açıklamasına tepki gösterdi.
   Fileleftheros gazetesi Akıncı’nın açıklamalarını “Akıncı:Kırmızı Çizgiler Yoğun-Derogasyonlar Birincil Hukuk, İki Bölgeliliğe İlişkin Zeminin Garanti Altına Alınması” başlıklarıyla aktarırken, Hükümet Sözcü Vekili Viktoras Papadopulos’un açıklamalarını “Viktoras; ‘Akıncı Büyük Farklılıkları Onaylıyor’” başlığıyla yansıttı.

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2015, 10:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473