banner564

Devlet onlara  yardımcı olmalı

Devlet onlara yardımcı olmalı

Devlet onlara  yardımcı olmalı
banner598

Diyalog Gazetesinin dün kamuoyunun bilgisine getirdiği ve büyük bir insanlık ayıbını gözler önüne seren ‘İşte Avrupa’ başlıklı manşet haberi ülke genelinde gündem oldu.

Lefkoşa’nın tarihi Çağlayan bölgesindeki İstanbul Sokak üzerinde bulunan bir dükkanda kalan 20 kişinin yaşadığı sağlıksız ve çağdığı koşulları gözler önüne seren haberin ardından yetkili makamlar harekete geçti.
Haberin ardından dün bölgeye giden Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) zabıta ekipleri söz konusu dükkanı mühürledi. Başkentin göbeğinde aylardır süren insanlık ayıbı sona ererken bu seferde sağlıksız koşullarda dükkanda yaşamak zorunda bırakılan 20 işçinin durumu merak konusu oldu.
Diyalog’a ulaşan bir bölge sakini, “Diyalog’un haberinin ardından bölgemizdeki insanlık ayıbı ortadan kaldırıldı. Bizler bu işçilerin yaşadığı koşulların gayri insani ve sağlıksız olduğu noktasında şikayetçiydik. Şimdi dükkan mühürlendi, işçiler sokağa atıldı. Eğer bu işçilere devlet veya belediye barınacak yer göstermezse bu sefer başka bir insanlık ayıbı ortaya çıkar. Devletin ve Lefkoşa Türk Belediyesinin bu işçilere sahip çıkması ve sağlıklı koşullarda yaşayabilecekleri ortam sağlaması gerekiyor” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473