banner564

Devlet politikası olmalı

Aşılamanın önemine dikkat çeken Vudalı, salgın uyarısında bulundu

Devlet politikası olmalı
banner598

 Mikrobiyoloji Uzmanı Vudalı, ülkeye yeni gelen öğrencilerin taranarak, toplumun korunmasının da önemine işaret ederek, bu konuda da zaman zaman sıkıntılar yaşandığını, bunların önüne geçilebilmesi için bir takım çalışmalar yapılması gerektiğini belirtti. 

TAK Muhabirinin aşılar konusundaki sorularını yanıtlayan Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Emre Yusuf Vudalı, bağışıklamanın çocukluk yaş grubunda görülen hastalıkların önemli ölçüde azalmasına, beş yaş altı ve bebek ölüm hızlarının düşmesine neden olduğunu belirtti. 
   Vudalı, “Erişkin yaş grubunda bağışıklama henüz istenilen düzeyde ilgi görmemekle birlikte halkın konu ile ilgili bilgisinin hızla artması gerekmektedir” dedi. 
   Çocukluk çağı aşılarında devlet politikası olmasına rağmen, erişkin yaş grubu aşılama konusunda bir devlet politikası bulunmamasını eleştiren Vudalı, erişkinlerde halka ücretsiz aşı yapılmadığını, ücretsiz aşılamanın sadece bazı öğrencilere, hastane personeli ve askeri personele yapıldığına dikkat çekti.
   Vudalı, ülkeye yeni gelen öğrencilerin taranarak, toplumun korunmasının da önemine işaret ederek, bu konuda da zaman zaman sıkıntılar yaşandığını, bunların önüne geçilebilmesi için bir takım çalışmalar yapılması gerektiğini belirtti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473