banner564

Mekik dokuyacak

Spehar, hafta içinde önce Akıncı ile sonra siyasi partilerle görüşecek

Mekik dokuyacak
banner598

 Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, New York’ta BM Genel Sekreteri ile görüşmesi ve gerçekleştirdiği diğer temaslarla ilgili olarak önümüzdeki hafta hükümet ve Meclis’te temsil edilen muhalefet partilerine bilgi verecek.

Cumhurbaşkanı Akıncı, gelecek hafta ayrıca BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Elizabeth Spehar’ı da kabul edecek.
Cumhurbaşkanı, Özel Temsilci Spehar ile yarın saat 11.00’de, hükümet ortaklarıyla ise saat 14.00’de görüşecek. Cumhurbaşkanı’nın Meclis’te temsil edilen muhalefet partileriyle toplantısı ise 10 Ekim Çarşamba günü saat 10.00’da.
Akıncı-Spehar Gündemi 
Cumhurbaşkanı Akıncı’nın Elizabeth Spehar ile görüşmesinde Derinya ve Aplıç kapılarının bir an önce açılabilmesi için son hazırlıkları ele alması bekleniyor. 
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Birleşmiş Milletler 73. Genel Kurulu’nun yapıldığı New York’ta BM Genel Sekreteri Antonio Guterres yanında Avrupa Birliği’nin Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas ve Hollanda Dışişleri Bakanı Stef Blok’la da görüşmüştü. 

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2018, 10:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473