banner564

 ‘Huzur istiyoruz’

Akıncılar’daki panayıra katılan Akıncı, barış mesajları verdi

 ‘Huzur istiyoruz’
banner598

  Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, bütün kapıların açılmasını, her iki toplumun da barış ve huzur içinde bu adada var olabilmesini istediklerini söyledi.

Akıncı “Bunun için de üç yıldır çaba içinde olduk. Bundan sonra da elbette haklarımızdan eşitliğimizden, özgürlüğümüzden güvenliğimizden taviz vermeden bu yolda ilerlemeye devam edeceğiz” dedi.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, eşi Meral Akıncı ile birlikte, 12. Evvel Zaman İçinde Lurucina Panayırı’na katılarak, açılışta bir konuşma yaptı.
Akıncılar Belediye Başkanı Hasan Barbaros’un köye giriş yolunda yaşanan sıkıntıları dile getirmesine değinen Cumhurbaşkanı Akıncı, Akıncılar’ın yol olarak iki derdi olduğunu, Belediye Başkanı’nın, yılların derdi olan Güney’e giden yoldan bahsetmediğini, Kuzey’e giden yoldaki sıkıntılardan bahsettiğini söyledi.
Cumhurbaşkanı Akıncı, şöyle devam etti:
“Biz elbette Kıbrıs’ta, sadece Luricina’da değil, Kıbrıs’ın bütün 180 kilometre boyunca hiç bir engel kalmasın, bütün kapılar açılsın, her iki toplum, barış, huzur içinde bu adada var olabilsin, bunun koşullarını yaratmayı istiyoruz. Bunun için de üç yıldır çaba içinde olduk. Bundan sonra da elbette haklarımızdan eşitliğimizden, özgürlüğümüzden güvenliğimizden taviz vermeden bu yolda ilerlemeye devam edeceğiz. Ama bir yandan bu uğraşlar sürerken öte yandan da günlük işlerimizi ihmal etmememiz lazım.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474