banner564

Herşey daha ucuz

Kıbrıslı Rumlar, akaryakıt, sebze, meyve ve sigaranın yanı sıra diş tedavisi ve kuaför ihtiyaçları için kuzeye geçiyor

Herşey daha ucuz
banner598

 Euro’nun değer kazanması sonrasında binlerce Kıbrıslı Rum’un, akaryakıt, meyve, sebze, sigara ve alkollü içeceklerin yanı sıra diş tedavisi, hatta kuaför ihtiyaçları için kuzeye geçtiği bildirildi.
    Politis gazetesi; “Alışveriş için daha ucuz olan kuzeye gidiyorlar… Binlerce Rum temel ihtiyaçlarını karşılamak için işgal bölgelerine geçiyor” başlıklı haberinde kuzeyden alışveriş yapan Rumlarla yaptığı röportajları aktardı.
   Gazete, Rumların; başta akaryakıt almak için kuzeye geçerken, artık süpermarket, eczane, diş doktoru ve kuaför ihtiyaçları için de kuzeye geçmeye başladıklarını; çoğu ürünü burada yarı fiyatına aldıklarını, diş doktoru ve kuaför gibi ihtiyaçlar için de güneye kıyasla çok daha az ücret ödediklerini yazdı.
   Muhabirin sorularını yanıtlayan Rumlar, başta kuzeye geçmeyi hiç düşünmediklerini; ancak ilk geçişlerinden itibaren kendileri için “yeni bir dünyanın kapılarının açıldığını” ve fanatik düşüncelerinin değiştiğini, ayrıca Kıbrıslı Türk mağaza sahiplerinin ve diğer çalışanların çok kibar ve yardımsever olduklarını dile getirdiler.
Habere göre bazı Rumlar da, bu tarafa geçmeye başladıktan sonra Kıbrıs sorunu hakkındaki düşüncelerinin yüzde 80 oranında değiştiğini ve Türklerin adını bile duymak istemezken, şimdi daha iyi hissettiklerini dile getirdiler.
   Muhabire konuşan Rumlardan biri ise, Kıbrıslı Türkler her ne kadar yardımsever, misafirperver ve iyi insanlar olsa da, henüz Rumlarla bir arada yaşamaya hazır olmadığını iddia etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473