banner564

‘Diyalog önemli’

Gazetemizin 2’inci yıl kutlamasında konuşan Cumhurbaşkanı Akıncı, kısa sürede büyük başarının yakalandığını söyledi

‘Diyalog önemli’
banner598
Diyalog gazetesinin ikinci, Diyalog TV’nin birinci kuruluş yıldönümü münasebetiyle önceki gün Merit Lefkoşa Otel’de düzenlenen resepsiyona, devlet ve hükümet yetkililerinin yanı sıra çok sayıda siyasi yetkili, işadamı, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, gazete bayileri, ajans yetkilileri, vatandaşlar ve çalışanlar katıldı.
  Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın yanı sıra, İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Üçüncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Meclis Başkanı Sibel Siber, Başbakan Ömer Kalyoncu, Maliye Bakanı Birikim Özgür, İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy, Tarım Bakanı Erkut Şahali, Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, DP Genel Başkanı Serdar Denktaş ve TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, eski Başbakanlardan CTP Milletvekili Ferdi Sabit Soyer, eski Maliye bakanlarından UBP Milletvekili Ersin Tatar, eski Ulaştırma Bakanlarından DP Milletvekili Hasan Taçoy, DP Milletvekili Menteş Gündüz, eski Maliye Bakanlarından Ahmet Uzun, eski Tarım Bakanlarından Süha Türköz, Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet Harmancı, Vadili Belediye Başkanı Mehmet Adahan, Paşaköy Belediye Başkanı Habil Tülücü, CTP, UBP, DP milletvekilleri, Polis eski Genel Müdür Vekili Pervin Gürler Diyalog gecesinde bir araya geldi.
   Net Holding Yönetim Kurulu başkanı Besim Tibuk, emekli Büyükelçi Daryal Batıbay, Cumhurbaşkanlığı eski sözcüsü Osman Ertuğ, Akademisyen-Yazar Prof.Dr.Ata Atun da gecenin konukları arasındaydı.
   
Akıncı kutladı
   Resepsiyonda konuşan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, diyaloğun önemine dikkat çekerek aile içinde, toplum içinde ve toplumlar arasında diyaloğa ihtiyaç olduğunu ifade etti.
   Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, bu kavramı isim haline dönüştüren gazete ve televizyona nice uzun yıllar diledi.
   Akıncı, Kıbrıs’ta toplumlar arası diyalogun 47 yıldır sürdüğüne işaret ederek, bunu da artık onurlu bir sonuca ulaştırmak için ellerinden geleni yaptıklarını, kısa süre içerisinde iyi izlenene Diyalog TV ile iyi okunan gazete olan Diyalog gazetesine toplumlar arası görüşmelerde halkı doğru bilgilendirmek anlamında önemli görevler düştüğünü kaydetti. Cumhurbaşkanı Akıncı, Diyalog Medya Grubu’na uzun yıllar ve başarılar diledi.

Siber:Başarı kutlanmalı
   Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber konuşmasında, yıl dönümlerinin başarının karşılığı olarak kutlandığını kaydederek, başarının kutlanması gerektiğini, kutlanan başarının motivasyon yarattığını söyledi.
   Siber, küçük ama dinamik bir ülke olan KKTC’de basının ayrı bir yeri bulunduğunu, doğru haber alma yanında doğru bilgilendirme yapan ve toplumu aydınlatan basını desteklediklerini ifade etti.

Kalyoncu:Basını destekliyoruz
   Başbakan Ömer Kalyoncu, fikir ve fikri yayma özgürlüğünün önemine dikkat çekerek, insanı insan yapan değerin düşüncesi olduğunu, düşünceyi yayma anlamında basın yayın organlarına önemli görevler düştüğünü söyledi.
   Başbakan Kalyoncu, hükümet olarak ilk aldıkları kararlardan birinin de basının desteklenmesi olduğunu belirterek, mali açıdan çıkmaza girdikleri noktada hükümetin basın yayın organlarına destek verdiğini belirtti.
   Basının önemli bir güç olduğunu vurgulayan Kalyoncu, bu gücün doğru kullanılmasının da çok önemli olduğunu ifade etti.

Eroğlu:Verilen mesajlar önemli
   3’üncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, küçük ve demokratik bir ülke olan KKTC’nin basın özgürlüğünün en güzel sağlandığı ülkelerden biri olduğunu belirtti.
   Eroğlu, hükümette uzun yıllar görev almış biri olarak basın özgürlüğüne katkı vermiş olmaktan gurur duyduğunu kaydetti.
   Eroğlu, KKTC’de devletin ve kültürün kökleştirilmesinde basının önemine dikkat çekerek Diyalog grubunun ulusal davaya önemli mesajlar verdiğini belirtti.

Akar: İç sorunlar önemli
   Diyalog Medya Grubu Genel Yayın Yönetmeni Reşat Akar ise, bu gibi yıl dönümlerinin yakınlaşma ve bazı düşünceleri aktarma açısından bir fırsat olduğunu söyledi.
   Akar, “Diyalog olarak halkın beklentilerini de bilerek tarafsızlık ilkesiyle yayın hayatına başladıklarını ve iki yıl gibi bir sürede ülkenin en çok satılan ilk iki gazeteden biri haline geldiklerini” belirtti.   Kıbrıs sorununa çözüm bulma müzakereleri sürerken ülkenin önemli iç sorunları bulunduğunu söyleyen Akar, müzakerelerin başarılı olması ve Cumhurbaşkanı Akıncı’nın elinin güçlendirilmesi için iç sorunların çözümünün önemli olduğunu kaydetti.
   Akar, Kıbrıs konusunda Cumhurbaşkanı Akıncı’nın vurguladığı 3 önemli başlık olduğunu, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın siyasi eşitlik, iki bölgelilik ve mülkiyetle ilgili vurguladığı düşüncelerinin kendilerinin de savundukları görüşler olduğunu söyledi.
   Akar, “Bunların sonuna kadar savunulması halinde gelecekte güvenliğimizden, iki bölgelilikten endişe etmeyeceğimizin sonucu ortaya çıkar” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2015, 10:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474