banner564

Kıbrıs Neron’u Datça’yı yaktı

Lefkoşa’da bir gecede 4 ayrı yeri ateşe verdikten sonra tutuklanarak sınır dışı edilen 57 yaşındaki Raki Sevik, vukuatlarına Muğla’da devam ediyor

Kıbrıs Neron’u  Datça’yı yaktı
banner598
Kuzey Kıbrıs’ta geçen kasım ayı içerisinde bir gecede Lefkoşa’da “Kuğulu Park” içerisinde bulunan belediyeye ait bekçi kulübesini, “Liderimiz Dr. Fazıl Küçük yaşıyor” yazılı pankartı, Türk Bayrağı’nı, Ayyıldız Eğitim ve Kültür Vakfı’na ait dairenin giriş kapısını yakan 57 yaşındaki Raki Sevik’in, vukuatlarına Türkiye’nin Muğla iline bağlı Datça İlçesi'nde devam ettiği ortaya çıktı.
 Muğla'nın Datça İlçesi'nde, hırsızlık ve kundaklama olaylarının şüphelisi olarak 10 gün önce adliyeye sevk edilen ve tedavi amacıyla Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne gönderilen 58 yaşındaki Raki S., iki gün önce taburcu olup tekrar döndüğü kentte, bu kez Maliye'ye ait eski bir oteli ateşe verdiği iddiasıyla gözaltına alındı. 
KKTC'de çok sayıda kundaklama olayına karıştığı gerekçesiyle adı Kıbrıs Neron'una çıkan ve sınır dışı edildiği öğrenilen Raki S., bu kez Datça'da sevk edildiği adliyede tutuklandı. 

Önce hırsızlık yaptı sonra kundaklama…
KKTC'de bir ay önce meydana gelen çok sayıda kundaklama olaylarına karıştığı gerekçesiyle adı Kıbrıs'ın Neron'una çıkan ve sınır dışı edilen iki çocuk babası Raki K., 10 gün önce Muğla'nın Datça İlçesi'ne geldi. Bir marketten kahvaltılık yiyecek çalarken yakalanan Raki S., ilk olarak sevk edildiği adliyede adli kontrol şartıyla serbest kaldı. 

“Çalınca deşarj oluyorum…”
Basın mensuplarına adliyeye sevk edilmesi sırasında mizaç bozukluğu rahatsızlığının bulunduğunu ileri sürerek "Marketlerden bir şeyler çalarken deşarj oluyorum, rahatlıyorum" demesi şaşkınlık yaratan Raki S., serbest bırakılmasının ardından bir hafta içinde 2 hırsızlık ve 6 kundaklama olayına daha karıştı. Yakalanan Raki S., bu kez sevk edildiği Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce tedavi için Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildi. 

Pablo Ferido diye bağırdı…
Hastaneden üç gün önce taburcu olan Raki S., tekrar geldiği Datça'da, son olarak geçen perşembe akşamı saat 21.00'de, İskele Mahallesi Esen Ada Mevkii'ndeki Maliyeye ait yaklaşık bir yıldır atıl bir otelin bahçesinde, iddiaya göre, 15'e yakın palmiye ağacı ile otelin yanmasını yol açan bir ateş yaktığı iddiasıyla tekrar gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından önceki gün akşam adliyeye sevk edilen Raki S., bu kez tutuklandı. Adliyeye sevk edilirken Raki S.'nin 'Pablo Ferido' diye bağırdığı duyuldu.

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2015, 10:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474