banner564

DNA sonuçları bekleniyor

Ukrayna uyruklu bayan öğrenciye, Aşıklar Yolu’nda tecavüz ettiği ileri sürülen Abdullah Yasin Can’ın tutukluluk süresi uzatıldı

DNA sonuçları bekleniyor
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Ukrayna uyruklu N.Y isimli bayan öğrenciyi, Gazimağusa’da, Aşıklar Yolu olarak bilinen bölgede kaldırıma yatırıp cinsel tecavüzde bulunduğu suçlaması ile tutuklu bulunan Abdullah Yasin Can, dün yeniden mahkemeye çıkarılarak hakkındaki tutukluluk kararı 3 gün daha uzatıldı.
Gazimağusa’da, 25 Ekim 2014 tarihinde meydana gelen ve duyulduğunda tüm yurtta infiale yol açan tecavüz olayı ile ilgili tutuklu bulunan zanlı, ek tutukluluk maksadı ile dün yeniden Gazimağusa Kaza Mahkemesine çıkarıldı.
Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Hasan Derman, zanlının 25 Ekim 2014 tarihinde saat 20.30 raddelerinde Erdoğan Acar caddesi üzerinde N.Y isimli Ukrayna uyruklu bayan öğrenciyi kaldırımda yürüdüğü esnada yere yatırıp vajinasına parmağını sokmak sureti ile cinsel tevacüzde bulunduğunu söyledi. 

Sonuçlar bekleniyor
Zanlıdan alınan örnekler ile müşteki üzerindeki kıyafetlerin DNA sonuçlarının ve aynı zamanda müştekinin sırtında olay esnasında oluşan diş izleri ile zanlının diş kalıp ölçülerinin inceleme sonuçlarının beklenmekte olduğunu belirten Derman, zanlının serbest kalması durumunda emarelere etkide bulunabileceğini söyledi. Derman soruşturmanın selameti açısından zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.

3 gün süre ile daha içeride
Huzurundaki şahadeti dinleyen Yargıç Ayşen Toroslu, soruşturma kapsamındaki suçun ciddiyetine vurgu yaparak, soruşturmanın salimen yürütülebilmesine olanak sağlamak amacı ile zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2014, 10:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473