banner564

‘Doğru anlamalı doğru anlatılmalı’

Başbakan Tatar, gelecek nesilleri yetiştiren öğretmenler tarafından verilen eğitimin son derece önemli olduğunu belirtti

‘Doğru anlamalı doğru anlatılmalı’
banner598

 Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı, Başbakan Ersin Tatar, gelecek nesilleri yetiştiren öğretmenlerin çağı doğru anlamaları ve anlatmalarının son derece önemli olduğunu belirtti.

Başbakan Ersin Tatar, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, “Bilgi çağındayız. Büyük teknolojik gelişmeler yaşanıyor ancak hala uluslararası rekabet, anlaşmazlık ve uzlaşmazlıklar çok ciddi boyutlarda devam ediyor. Dolayısı ile kendi değerlerimize, hak ve menfaatlerimize sahip çıkmamız gerekmektedir. Aksi takdirde başkaları haklarımızı alır ve onların güdümüne gireriz” dedi.
Ersin Tatar açıklamasında şunları kaydetti:
“Türk Kurtuluş Savaşı’nın eşsiz komutanı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Millet Mektepleri Başöğretmenliği’ unvanını kabul ettiği gün olan 24 Kasım 1928 Tarihi Atatürk’ün doğum yıl dönümünün kutlandığı 1981 yılından beri, her yıl öğretmenler günü olarak kutlanmaktadır.
 ‘Benim asıl anlatılacak yanım öğretmenliğimdir. Topluma, milletime, öğretmenlik yapabiliyorsam, beni onunla anlatın. Yoksa kazandığım zaferlerle, yaptığım diğer işlerle beni anlatmanız pek önemli değildir’ sözleriyle öğretmenlere verdiği değeri açıkça ortaya koyan Atatürk, savaş alanlarında kazandığı zaferlerden ve tüm insanlığın takdirini kazanmış ünün değil de öğretmenlik yanının anlatılmasını istemekle, öğretmenin toplumları yücelten bir varlık olduğunu vurgulamıştır.”
Tatar, eğer bugün insan kaynaklarımızla övünüyorsak bunda hiç kuşkusuz öğretmenlerin de büyük payı olduğunu vurguladı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473